Lees verder

Het StotterFonds heeft een voorlichtingsfilmpje ontwikkeld dat gebruikt kan worden bij de logopedische behandelingen van kinderen die stotteren.

Stevig staan met stotteren
In de animatie leer je Sam kennen, een jongen van 9 jaar die stottert. Hij geeft je een kijkje in zijn leven met stotteren. Hij vertelt bijvoorbeeld over de verschillende manieren van stotteren en zijn gevoel bij het stotteren in verschillende situaties. Sam merkt dat als hij open is over zijn stotteren en er over praat, hij en anderen er beter mee om kunnen gaan. Hij staat hierdoor stevig met zijn stotteren.

Deze animatievideo is goed te gebruiken als aanvulling op een spreekbeurt. Na het bekijken van het filmpje kun je met elkaar praten over stotteren en/of andere dingen die klasgenoten moeilijk vinden. Hoe voelt een stotter? Wil jij graag zeggen wat je wilt, ook als je stottert? Hoe leg je uit wat stotteren is? Hoe kun je elkaar helpen?

De animatievideo is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het StotterFonds en kunstacademie Minerva en sluit aan bij het thema van WereldStotterdag 2019: ‘Stevig staan met stotteren’.

Het Stotterfonds hoopt dat deze video de kennis over stotteren vergroot en dat het vooral tot meer begrip zal leiden over hoe een kind stotteren kan ervaren.

Klik hier om de animatievideo te bekijken.