Log in
Dagelijks komen bij het bureau van de NVLF tientallen vragen binnen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Iedere week beantwoorden we een veel gestelde vraag.
Redactie

De vraag van deze week is:

Is een all-in loon handig of risicovol?

Antwoord:

In de praktijk zien wij dat er regelmatig wordt gewerkt op basis van een ‘variabel all-in loon’. Dat is praktisch gezien handig, maar juridisch niet zonder risico’s.

We spreken van een variabel all-in loon, wanneer een werknemer geen vast salaris krijgt, maar een all-in uurloon per gewerkt uur. In dit all-in uurloon zit dan tevens vakantiegeld en afkoop vakantiedagen inbegrepen.

Een all-in loon is in beginsel mogelijk, maar er zitten de nodige haken en ogen aan. In de praktijk lijkt het vaak handig, maar het is de vraag of de juridische complicaties wel tegen dit praktische voordeel opwegen.

Indien er toch wordt gewerkt op basis van een all-in loon, is het van belang dat de hierover gemaakte afspraken voldoen aan de wet (en indien van toepassing CAO) en dat deze duidelijk en schriftelijk zijn vastgelegd (in een arbeidsovereenkomst) en