Log in
Wellicht heb je, of ontvang je, binnenkort een bericht van het meetbureau om de toestemming voor het doorleveren van PREM-data aan derden te actualiseren. Het blijkt dat meerdere praktijken de meetbureaus nog geen toestemming hebben gegeven om de data door te geven aan de zorgverzekeraars. Bij jouw meetbureau kun je deze toestemming actualiseren, zodat je kunt voldoen aan de voorwaarden.
Redactie

Dit geldt onder andere voor logopedisten die een overeenkomst 2019/2020 hebben met CZ groep. Logopedisten die voldoen aan de voorwaarden van de PREM, komen in aanmerking voor een indexatie van het tarief voor 2020. CZ groep wil zorgaanbieders die zich inzetten voor het meten van patiëntervaringen graag belonen voor hun inspanning. Om te kunnen toetsen of een praktijk hiervoor in aanmerking komt, gebruikt CZ groep de data (procesinformatie) van het meetbureau waarmee de praktijk een overeenkomst heeft gesloten.

Toestemming voor datadoorlevering is voorwaardelijk om in aanmerking te komen voor de indexatie van het tarief. Meer informatie over de voorwaarden vind je in de overeenkomst 2019. In oktober 2019 informeert  CZ groep praktijken of zij in aanmerking komen voor de indexatie.

Klik hier voor een overzicht hoe zorgverzekeraars in 2019 de PREM hebben opgenomen in de overeenkomst.