Het programma van de KKB Kennissessie van zaterdag 9 april is bekend! Lees hieronder welke keynote en workshops je kunt volgen en meld je aan.

AANMELDEN [GESLOTEN]

Let op: om je aan te melden moet je inloggen bij ‘MijnNVLF’. Dat doe je met je e-mailadres en het wachtwoord dat je ook op de oude website gebruikte om in te loggen bij Mijn NVLF.  Hier vind je meer informatie over het inloggen bij Mijn NVLF.

Om deze ochtend goed te laten verlopen online is het van belang dat je het welkomstwoord en de keynote aanvinkt. Deze onderdelen zijn verplicht.

Programma 9 april 2022

9.30 uur               Welkom


9.40 uur               Keynote: De kracht van een slecht idee – Rico Bakker

Ons brein werkt snel en efficiënt door verbindingen die iedere dag worden aangelegd. Dit kun je zien als een soort snelwegen die ons leven georganiseerd en voorspelbaar houden. Wij kunnen daardoor met vrij weinig inspanning problemen oplossen door logisch en realistisch denken. Dat is fantastisch, want logica brengt ons veilig en snel van A naar B en helpt ons om al onze gedachten goed te organiseren. In organisaties doen we hetzelfde: we organiseren. Dat betekent dat we standaardiseren, automatiseren en variatie beperken. Echter, als de uitkomst niet meer varieert, zul je nooit innoveren. Dan is er geen creativiteit. Geen verandering. Het lukt ons, en organisaties, niet altijd om van onze gebaande paden af te stappen en écht innovatief te zijn. Er liggen eindeloze creatieve, innovatieve en vernieuwende mogelijkheden voor het oprapen, alleen zijn we vaak niet in staat om ze te zien.

Wat Rico doet, is ze zichtbaar maken. We hebben allemaal onze blinde vlekken. En hoewel we die niet kunnen wegnemen, kunnen we ze misschien wel voor ons laten werken. Verassend genoeg zijn het namelijk juist de beperkingen die ons creatief maken. Als we nieuwe oplossingen willen, dan moeten we anders leren te denken. En als we anders willen denken, moeten we andere vragen stellen. Vragen die leiden tot krankzinnige, onrealistische en ronduit slechte ideeën helpen ons om los te komen van ‘vastgeroeste’ patronen. Laat je door Rico meenemen in ‘de kracht van een slecht idee’!

10.30 uur            Korte pauze

10.45 uur            Workshopronde Je kunt kiezen uit onderstaande workshops:

  • Individuele Professionele Ontwikkeling (IPO) als logopedist – Jolinda Glaudemans en Ben Janssen

“De ideale coach ben je zelf”

De zorgomgeving is hybride. De vraag stijgt om inzetbaar te blijven in de zorg. Groei, (talent)ontwikkeling en inzetbaarheid zijn essentiële vraagstukken om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Hoe kun je gemotiveerd, bevlogen en met passie ‘het mooie vak’ blijven uitoefenen? Hoe zorg je ervoor dat er uitdaging in het werk blijft zonder de motivatie verliezen?

Het zal je misschien verbazen, maar bij professionele ontwikkeling ga je uit van je kracht. Alleen vanuit je eigen kracht kun je je ideale versie van jezelf worden in een zorgomgeving waarin jij bevlogen zorg levert en daarmee de ideale zorgprofessional bent voor je cliënt, voor je samenwerkingspartners en niet te vergeten voor jezelf.

Vertrouw op je eigen kompas. Maar wat zijn die drijfveren in je professie? Waar liggen je talenten en minder ontwikkelde competenties? Hoe is de zorgomgeving waarin je werkt? Hoe zou deze omgeving idealiter zijn ingericht voor je drijfveren en talenten? Welke invloed hebben ‘wij’ hierop? Hoe kunnen ‘wij’ dit vastleggen in een IPO (individuele professionele ontwikkeling) en er tevens (veel) punten voor vergaren voor je Kwaliteitsregister Paramedici (KP)? Hoe kunnen wij IPO meer waarde geven dan alleen een statisch document voor je punten en/of kwaliteitsregistratie? In deze inspirerende workshop gaan Jolinda en Ben dieper in op deze vraagstukken. Na afloop krijg je een praktisch format vanuit www.ipo-online.nl, waarmee je direct aan de slag kan.

Bijbehorende documenten:
Presentatie

Format IPO fase 1 & 2

Flow chart

Vraag klanttevredenheidsonderzoek als feedback

  • Meer structuur voor meer productiviteit & focus – Cynthia Schulz

De laatste decennia krijgen we steeds meer informatie te verwerken. Is het niet op social media, dan is het wel via WhatsApp, je inbox en alle andere informatiestromen.
De dingen die in jouw werk en leven écht belangrijk zijn, missen daardoor soms de juiste aandacht. Door alle chaos, alle dingen die gebeuren moeten, alle dingen die je moet onthouden, wordt de kwaliteit van je aandacht lager en kost alles meer energie.

Een goede structuur aanbrengen, prioriteiten bepalen en  heldere planningen maken is hiervoor de oplossing. Weten wat je wanneer doet, weten hoe je met elkaar samenwerkt en weten wat je kaders en grenzen zijn, maakt een wereld van verschil.

In deze workshop gaan we hiermee aan de slag:

  • Waarom is structuur zo belangrijk (voor jou)?
  • Hoe structuur je alle berichtenstromen, zoals de inbox, WhatsApp en je telefoon?
  • Hoe bepaal je je prioriteiten…
  • …en hoe maak je op basis daarvan, met alle ‘randzaken’, een goede planning?
  • Hoe vergroot je je aandacht (focus)?

Cynthia is eigenaar van Structuurjunkie, waarmee ze met papieren planners en online trainingen al tienduizenden mensen heeft geholpen naar meer structuur en minder stress. Haar boek Goed Werk stond in 2021 in de Bestsellerlijst.

Bijbehorende documenten:
Presentatie

  • Notuleren op de laptop – Heleen Valkema

Notuleren, de een draait er zijn hand niet voor om en de ander strubbelt ermee. Wil jij (beter) leren notuleren (op een laptop), zodat je verslag snel klaar is? In deze workshop leert Heleen je methodisch notuleren. Methodisch notuleren is gestructureerd notuleren. Hierdoor onderscheid je snel de hoofd- en bijzaken. Je leert hoe je de vergadering voorbereidt, wat het vergaderdoel is, welke verslagvorm je gebruikt enz. Verder leer je gebruik te maken van sjablonen en sneltoetsen. Ook leer je de actie- en besluitenlijst op een efficiënte manier uit te werken. Het verslag is voortaan in een handomdraai klaar. Notuleren met pen en papier is hiermee verleden tijd.

NB: Deze workshop is gericht op notuleren in het algemeen, onderdelen hiervan zijn toe te passen op het notuleren in de kwaliteitskring maar bijvoorbeeld ook op logopedische verslaglegging.

Bijbehorende documenten:

Let op: De workshops worden opgenomen en zijn tot en met 9 mei terug te kijken. Het kan voorkomen dat je in beeld bent.

12.00 uur            Afsluiting en netwerkmoment (tot 12.30 uur)   

AANMELDEN

Let op: om je aan te melden moet je inloggen bij MijnNVLF. Dat doe je met je e-mailadres en het wachtwoord dat je ook op de oude website gebruikte om in te loggen bij Mijn NVLF. Hier vind je meer informatie over het inloggen bij Mijn NVLF.

Terugkijken
Kun je op zaterdag 9 april niet? Of zou je meer dan één workshop willen volgen? Je kunt de keynote én de workshops die je niet rechtstreeks kunt volgen tot en met 9 mei terugkijken. Je hoeft je niet aan te melden voor de workshops die je op een later moment wilt terugkijken. In de week na de bijeenkomst van 9 april ontvang je per mail meer informatie over het terugkijken.

Kosten en algemene voorwaarden
Aan deelname aan de KKB Kennissessies zijn voor KKB´ers geen kosten verbonden.  Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing, aanmelding betekent dat je hiermee akkoord gaat.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd.