KKB Kennisdag 2021: Programma online bijeenkomst zaterdag 6 februari 2021
Let op: om je aan te melden moet je inloggen bij MijnNVLF. Dat doe je met je e-mailadres en het wachtwoord dat je ook op de oude website gebruikte om in te loggen bij Mijn NVLF. Om deze dag goed te laten verlopen online is het van belang dat je het welkomstwoord en de keynote aanvinkt. Deze onderdelen zijn verplicht.
Programma
9.30 uur              Welkom
9.40 uur              Keynote: Werk heeft het gebouw verlaten – Jitske Kramer
Jitske is corporate antropoloog en vertelt op bevlogen wijze over hoe de corona-pandemie de wereld op zijn kop heeft gezet wat betreft het organiseren en uitvoeren van je werk. Van vertrouwde werkwijzen moeten we onszelf en onze manier van werken opnieuw uitvinden. De moderne werkcultuur wordt hybride, waarin digitaal werken een belangrijke plaats inneemt. Dat roept vragen op: Hoe werk je samen aan een project als je elkaar niet kunt ontmoeten? Hoe bespreek je lastige zaken en houd je de sfeer ook op afstand goed? Kortom: hoe pas je een organisatiecultuur aan deze nieuwe context aan?
Jitske is een topspreker en weet als geen ander om haar publiek enthousiast te maken.
Bekijk hier de bijbehorende presentatie.
10.30 uur           Korte pauze
10.45 uur           Workshopronde
Je kunt kiezen uit onderstaande workshops:
- Toepassen verbetertechnieken – Ilona Nelissen – van het Hof
Deze workshop helpt om een duidelijk inzicht en overzicht te verkrijgen m.b.t. de 5 verbetermethodieken waarvoor de NVLF formats heeft ontwikkeld. Je leert makkelijker keuzes maken en inhoudelijke verschillen en overeenkomsten zien. Daarnaast wordt besproken hoe je de verbetermethodieken effectief in kan zetten tijdens de kringbijeenkomsten. Er zullen voorbeelden en praktische tips worden gegeven. De workshop heeft een interactieve benadering.
Max. 30 deelnemers.
- Online gespreksvoering: hoe dat je dat? – Ingrid BanninkÂ
Nu er meer en meer vanuit huis gewerkt wordt, verloopt overleg nu voornamelijk online en dat vraagt om een nieuwe etiquette. Hoe betrek je deelnemers goed bij het gesprek. Hoe zorg je dat iedereen aan het woord komt. Hoe hou je de aandacht erbij? Wat is effectief qua gespreksvolgorde, afspraken etc.? Hoe maak je een bijeenkomst leerzaam en interactief?
In deze interactieve webinar geeft Ingrid je inspirerende inzichten en praktische handvatten om prettig en effectief online te vergaderen en jouw kwaliteitskring online optimaal te begeleiden.
Als je je inschrijft voor deze workshop ontvang je ongeveer 2 weken voor de bijeenkomst bericht en kun je aangeven over welke onderwerpen je vooral vragen hebt.
Bekijk hier de bijbehorende presentatie.
Max. 30 deelnemers.
- Meeting Design: ongewoon goed vergaderen – Rob de Haas
Je kent het vast wel, na een doelloze bespreking verlaat je de sessie met een onbevredigd gevoel. Er zijn geen beslissingen genomen, mensen waren niet goed voorbereid of namen niet echt deel aan het overleg. Dat kan beter en anders. Maar goede vergaderingen ontstaan niet zomaar, die moet je van tevoren ontwerpen. Hoe doe je dat dan? En hoe doe je dat goed online?
Rob de Haas weet dat als geen ander en neemt je mee in het opzetten van een goed overleg waarbij ook het maken van eindeloze notulen tot het verleden behoort.
Max. 70 deelnemers.
- Durf het allerbeste uit jezelf te falen! – Remco van der Drift
Fouten maken, falen en mislukken. Dat klinkt een eerste instantie negatief. Als iets waar je het liever niet over hebt. De angst om te falen kan je zelfs verlammen in het proberen van nieuwe dingen. Zeker nu in een wereld die op zijn kop staat en waar in razend tempo nieuwe vaardigheden moeten leren. Best eng soms maar… juist van proberen en fouten maken leer je. En van het erover hebben met elkaar ook.
Remco van der Drift, directeur van het Instituut voor Faalkunde, verzorgt een sprankelende, actieve, grappige en bovenal leerzame sessie waarin je leert hoe jij en je collega’s een faalkundige mindset aan kunnen nemen die gericht is op minder perfectiestress en meer op. leren en ontwikkelen. Met heldere theorie, leuke filmpjes, faalfitness en concrete reflecties.
Max 70 deelnemers
Let op: De workshops worden opgenomen en zijn tot en met 6 maart terug te kijken. Het kan voorkomen dat je in beeld bent.
12.00 uur           Afsluiting en netwerkmoment (tot 12.30 uur)
Let op: om je aan te melden moet je inloggen bij MijnNVLF. Dat doe je met je e-mailadres en het wachtwoord dat je ook op de oude website gebruikte om in te loggen bij Mijn NVLF.
Terugkijken
Kun je 6 februari niet? Of zou je meer dan één workshop willen volgen? Je kunt de keynote en  workshops die je niet rechtstreeks kunt volgen tot en met zaterdag 6 maart terugkijken.
Je hoeft je niet aan te melden voor de workshops die je op een later moment wilt terugkijken. In de week na de bijeenkomst van 6 februari ontvang je meer informatie over het terugkijken.
KP
Het Kwaliteitsregister Paramedici wil graag onderstaande filmpjes met jullie delen. Heb je na het bekijken van deze filmpjes nog vragen voor het KP, laat het hen weten.
Kwaliteitsregistratie is makkelijk! Â
&
In AKTIE met de KP-app! Â