Programma

9.30 uur               Welkom
9.40 uur               Keynote: Onderhandel wat je waard bent – Merel van der Wouden 

Wist je dat we gemiddeld 3-7 keer per dag onderhandelen, maar het over geld vinden we het lastig. Is geld nog steeds een taboe? Tijdens haar keynote neemt Merel van der Wouden je mee in de meest gebruikte strategieën tot marktwaarde onderzoek en de 3 opties tactiek, een plan B formuleren en nee zeggen. Wie doet het eerste voorstel en waarom? Hoe ga je om met lastige mensen? Hoe zeg je nee, maar krijg je toch een ja? Daarnaast deelt zij de meest gemaakte fouten en een aantal lessen die zowel zij als haar klanten hebben geleerd over de afgelopen jaren.

Merel van der Wouden is strategisch onderhandelcoach.  Ze coacht voornamelijk vrouwen om zelfverzekerd en succesvol te onderhandelen over hun salaris of tarief. Daarnaast geeft ze Masterclasses Onderhandelen over geld, een onderwerp wat nog steeds een taboe blijkt te zijn in Nederland.

@foto Jelle Draper

10.30 uur            Korte pauze

10.45 uur            Workshopronde

Je kunt kiezen uit onderstaande workshops:

  • De waarde van de logopedist; neem je plek in en ontvang je waarde – Bas van Pelt

Je bent als logopedist ontzettend waardevol. Maar word je ook als waardevol gezien door je samenwerkingspartners, door de zorgverzekeraar? En betaalt deze waarde zich ook terug in een gezond tarief? Is er vertrouwen in jouw handelen, of moet je alles wat je doet vastleggen in een overweldigende administratieve last?
In deze interactieve training leer je je echte waarde inzien en verwoorden. Jouw waarde zit niet alleen maar in het geven van logopediebehandelingen. Jouw waarde is veel groter dan dat.
Leer hoe je vanuit jouw expertise nieuwe producten en manieren van (samen-)werken kunt ontwikkelen die nog waardevoller zijn voor je cliënten én die een gezond tarief opleveren (ook als je vastzit aan regels of contracten).

Bas van Pelt is ooit begonnen als fysiotherapeut met in zijn eerste jaar maar 4 cliënten. Sinds die tijd heeft hij een succesvolle praktijk opgebouwd, een vernieuwend eerstelijns gezondheidscentrum opgezet en is hij nieuwe samenwerkingen gestart.

 

  • Alles voor de patiënt?! Succesvol positioneren in zorgnetwerken – Pim Valentijn

De toekomst van de zorg vraagt om constructieve samenwerkingsrelaties. Maar slechts 30% van de samenwerkingsverbanden in de zorg is succesvol. Uit internationaal onderzoek blijkt dat deze samenwerkingsverbanden een aantal dingen wezenlijk anders doen. Een tip van de sluier: succesvolle samenwerkingsverbanden blijken gebaseerd op constructieve conflicten. Pim Valentijn zal aan de hand van (inter-)nationale voorbeelden laten zien welke stappen er nodig zijn om als logopedist succesvol regie te voeren in het zorgnetwerk.
Tijdens deze interactieve lezing gaat hij in op de strategische positionering van logopedisten in het zorgnetwerk aan de hand van vragen als: Wat is precies netwerkzorg? Hoe organiseer je netwerkzorg succesvol? Welke waarden(n) heb je het zorgnetwerk te bieden? Hoe positioneer je jezelf succesvol in een zorgnetwerk?

Dr. Pim Valentijn is adjunct-directeur bij Essenburgh Training & Advies en als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Maastricht. Hij verbindt wetenschap met de praktijk. Met behulp van onderzoek en strategische advisering helpt hij toekomstbestendige zorgorganisaties en netwerken te bouwen. Zijn stelling is: Samen kan het beter en goedkoper!

Download hier de presentatie van Pim.

 

  • Positief reputatiemanagement – Jocelyn Rebbens

Onbekend maakt onbemind, zeker in tijden waarin iedereen grotendeels online thuiswerkt. Als je niet vertelt of laat zien wie je bent en wat je als logopedist persoonlijk kunt betekenen of toevoegen aan je netwerk of kwaliteitskring, hoe kun je dan verwachten dat een ander jou (op tijd) weet te vinden? Als je je persoonlijk meer verbindt en proactiever opstelt, dan heb je ook meer ruimte om je expertise kwijt te kunnen. Hierdoor weet je leukere vragen/ samenwerkingsprojecten aan te trekken. Hoogstwaarschijnlijk word je in een eerder stadium betrokken door je netwerk als jouw expertise nodig is. Dit bevordert het gezamenlijke belang van je cliënt. Tijdens de workshop Positief Reputatiemanagement van Jocelyn maak je een start! Je krijgt inzicht in de noodzaak van een gefundeerd Personal Brand en zichtbaarheid in de gezondheidszorg en dat een positief imago werkt bij je ambassadeurs. Maar ook hoe je hiermee je impact en toegevoegde waarde zelf blijvend kunt versterken. Binnen en buiten je netwerk!

Jocelyn Rebbens is economisch psycholoog en is eigenaar van ReBBels. Zij is spreker en geeft training, workshops & coaching op het gebied van Personal Branding, Positieve Psychologie & Veerkracht, Effectieve communicatie en Framing. Daarnaast begeleidt ze diverse traineeships, waaronder in de zorg. Haar passie is persoonlijke talenten en kwaliteiten én organisatiemerken (bedrijfsculturen) zo te verbinden, dat deze elkaar optimaal versterken. (www.rebbels.com)

Wil je alvast wat meer weten over Impact met Personal Branding? Luister de gratis podcast van Jocelyn hier (via Spotify, Soundcloud of Apple).

Download hier de ppt-presentatie van Jocelyn.

  • Logopedist 2.0, welke kleuren geven jou kracht? – Marjoleine Huitema

Handelen vanuit je kracht maakt je blij.  Bij een blij mens gaat alles makkelijker. Je hebt meer energie, je kunt meer hebben en je kunt meer leveren. De DISC gedragsstijlen geven je snel inzicht in je kwaliteiten. Je kwaliteiten zijn je kracht, jouw persoonlijke blijmakers!
De logopedist van de toekomst, door Marjoleine Huitema logopedist 2.0 genoemd, weet dat de wereld steeds weer verandert.  De manier waarop jij dit ervaart en hierop anticipeert, wordt bepaald door je gedragsstijlen. DISC werkt met de gedragsstijlen dominant,  invloed, stabiliteit en conformiteit. Houd je van voorspelbaarheid? Word je blij van schema’s en lijstjes? Ga jij goed op positiviteit? Neem jij graag de leiding? Allemaal oké en dit bepaalt waar jouw kracht ligt.
Tijdens haar presentatie legt Marjoleine de link tussen jouw persoonlijke blijmakers en de door haar geformuleerde kernwaarden van logopedist 2.0.
Wat levert jou dit op? Inzicht hoe jij jouw kwaliteiten kunt inzetten om als logopedist met je tijd mee te gaan.

Marjoleine Huitema is o.a. eigenaar van MOOI Logopedie, een 100% online logopediepraktijk, en gecertificeerd DISC trainer.

Download hier de ppt-presentatie van Marjoleine.

Let op: De workshops worden opgenomen en zijn tot en met dinsdag 29 juni terug te kijken. Het kan voorkomen dat je in beeld bent.

12.00 uur            Afsluiting en netwerkmoment (tot 12.30 uur)

Terugkijken
Kun je op zaterdag 29 mei niet? Of zou je meer dan één workshop willen volgen? Je kunt de keynote en  workshops die je niet rechtstreeks kunt volgen tot en met dinsdag 29 juni terugkijken.
Je hoeft je niet aan te melden voor de workshops die je op een later moment wilt terugkijken. Kort na de bijeenkomst van 29 mei ontvang je per mail meer informatie over het terugkijken.