De derde KKB Kennissessie in de reeks van vier wijkt in opzet af van de vorige twee edities. In verband met de zomervakantie bieden we KKB’ers vanaf 14 augustus de gelegenheid om twee praktisch toepasbare overzichtelijke inspiratiesessies te bekijken op een moment dat het hen uitkomt. De workshops van deze sessie dienen als inspiratie en hulp bij het maken van de jaarplannen waar veel kwaliteitskringen na de zomer mee aan de slag gaan. (Lees hieronder meer informatie over de workshops.)

Je vindt de workshops vanaf zaterdag 14 augustus 2021 op deze pagina én in je mailbox. Je kunt ze bekijken tot en met donderdag 30 september 2021.

Workshops

Zakelijk tekenen door Marlon Doomen

Hoeveel ongelezen memo’s, rapporten en strategische jaarplannen heb jij ergens diep in een mapje weggestopt? Maak je jaar na jaar op dezelfde manier jaarplannen/notulen/actielijsten? Hoeveel van jouw eigen ideeën zijn nooit verder gekomen dan iemands mailbox, of een keer aangestipt tijdens een rondvraag, zonder dat er ooit iets mee is gebeurd?

Heb je behoefte aan een creatievere manier om processen, plannen en ideeën in beeld te brengen?

Ben je nieuwsgierig naar hoe dat anders zou kunnen? Doe dan mee met de KKB-sessie Zakelijk Tekenen. Tijdens deze visuele sessie gaan we aan de slag met creatieve werkvormen die je kunt inzetten om op een eenvoudige wijze processen helder, ideeën tastbaar en resultaten direct zichtbaar te maken.

Lees meer over deze workshop.

SMART in de logopedie door Ineke de Groot en Maartje Oosterwijk

In deze workshop speciaal voor KKB’ers gaan Ineke de Groot en Maartje Oosterwijk, auteurs van het boek SMART in de logopedie, in op het toepassen van SMART op het stellen van doelen in jaarplannen van kwaliteitskringen. Er wordt ingezoomd op de verschillende onderdelen van het SMART-principe ten behoeve van jaarplannen, waardoor je handvatten krijgt voor het formuleren van doelen. Op basis van de reacties op de vooraf rondgestuurde vragenlijst geven Ineke en Maartje bij de verschillende elementen van SMART voorbeelden en suggesties hoe dit makkelijker, vlotter en minder tijdrovend wordt. 

Accreditatie
Accreditatie is goedgekeurd voor 3 punten.

Terugkijken voor kringleden

Omdat de workshops ongetwijfeld ook interessant en inspirerend kunnen zijn voor kringleden, is besloten deze tegen een kleine vergoeding ook aan hen beschikbaar te stellen. Hierover delen we dinsdag 17 augustus 2021 een bericht in de NVLF Nieuwbrief.

Vragen?

Heb je nog vragen over de derde KKB Kennissessie? Stuur dan een e-mail naar logopedie@nvlf.nl.