Lees verder

Het programma van het Zomertoer evenement 2022 op de Hogeschool Rotterdam ziet er als volgt uit:

17:00-17:30 uur
Netwerkbuffet met soep en broodjes.

Bijpraten met collega’s en studenten, je toekomstige stagiaires/collega’s, ontmoeten.

17:45-18:30 uur
“Van twinning naar winning

In heel Nederland ondervindt men momenteel een tekort aan logopedisten. Logopediepraktijken hebben te maken met lange wachtlijsten. Daarnaast neemt de zorgvraag in de nabije toekomst toe en zal het aantal logopedisten niet evenredig toenemen. De uitdaging is, om nieuwe manieren van werken te bedenken waarmee minder logopedisten meer mensen bereiken. Het twinningproject van de Hogeschool Rotterdam en beroepsvereniging Logopedisten van Suriname biedt aanknopingspunten. Met de werkwijze uit dit project hebben meer mensen met communicatieve kwetsbaarheid en/of slikproblemen van de expertise van de logopedist kunnen profiteren. De opbrengsten van deze samenwerking zijn ook bruikbaar in Nederland.
In deze sessie worden de opbrengsten van dit project gepresenteerd door lector Karin Neijenhuis. Vervolgens geeft Selma Bevers, logopedist, een inspirerend voorbeeld van een toepassing in de Nederlandse context. Aansluitend is er gelegenheid tot discussie.

18:30-21:00 uur
Plenair Programma = Live te volgen


18:30 – Opening door Suzanne Spliethoff
18:40 – Interview NVLF en LOOL
18:55 – De toekomst van logopedie
19:05 – Keynote spreker over ‘Innovatie in de zorg’
19:15 – 1e Panelgesprek: ‘De toekomst maak je zelf’ (panelleden: Ellen Gerrits, Hinda Stegeman, Margot Bochane, Yvonne Brookman)
19:40 – Lancering campagne ‘Profilering Logopedie’
19:55 – 2e Panelgesprek: ‘De toekomst begint vandaag’ (panelleden: Ellen Gerrits, Hinda Stegeman, Margot Bochane, Yvonne Brookman)
20:20 – Interview met als thema: ‘Het beroepsprofiel’ (spreker: Pieter van Megchelen, wetenschapsjournalist en tekstschrijver)
20:40 – Interactieve quiz met alle deelnemers
20:55 – Afsluiting

Contactpersoon
Ingrid Duim: g.duim@hr.nl

Meld je aan

Terug naar de Zomertoerpagina