Lees verder

Je hebt een registratie in het AGB-register nodig om logopediebehandelingen te kunnen declareren. De zogenaamde AGB-code is een persoonsgebonden code die de logopedist nodig heeft voor het elektronische declaratieproces tussen zorgverlener en zorgverzekeraar. Naast de specifieke AGB-code voor de zorgverlener bestaat er ook een specifieke AGB -code voor de praktijk(ruimte). Als je in een bestaande praktijk gaat werken is het aanvragen van een AGB-code voor de praktijk(ruimte) niet nodig. Je persoonlijke AGB-code wordt gekoppeld aan de bestaande praktijk.

Via de website www.agbcode.nl kun je kosteloos een AGB-code aanvragen. Bent je ingeschreven in het kwaliteitsregisters Paramedici, vermeld dan het registratienummer op de aanvraag. Met deze gegevens kan Vektis je aanvraag sneller en eenvoudiger verwerken.

Op de site www.agbcode.nl vind je de benodigde formulieren voor het aanvragen van een persoonlijke en/of praktijk-AGB-code. De verwerkingstermijn bedraagt twee tot drie werkweken. Op basis van de registratie in het AGB-register kan de zorgverzekeraar zien welke en hoeveel zorgaanbieders er in een bepaalde praktijk werkzaam zijn. Voor het doorsturen van verzekerden naar de juiste praktijken is dit belangrijke informatie. Na het aanvragen van een AGB-code voor de praktijk en/of medewerker vraag je (indien gewenst) een overeenkomst aan de zorgverzekeraar.

Via de contactpagina kunnen zorgaanbieders verdere hulp vanuit Vektis krijgen bij het invullen van een aanvraag voor een AGB-code. Ook deze ondersteuning is kosteloos.