Lees verder

Criteria voor registratie

Voor opname in het register Stotteren moet u voldoen aan een aantal criteria, zoals werkervaring en opleiding. Deze criteria zijn samen met Nederlandse Vereniging van Stottertherapeuten (NVST) opgesteld. Het bewijs van registratie is vijf jaar geldig. Daarna moet u zich opnieuw registreren. U vindt de criteria onderaan op deze pagina.

Kosten

Bent u lid van de NVLF, dan kunt u zich gratis inschrijven in de NVLF-registers. Bent u geen lid, dan betaalt u 50% van de contributie.

Aanmelden

Om u aan te melden of u opnieuw te registeren voor het register Stotteren gebruikt u het inschrijfformulier. Bij dit formulier voegt u kopieën van relevante opleidingen, bij- en nascholing.

Inschrijfformulier registratie NVLF register Stotteren
Inschrijfformulier herregistratie NVLF register Stotteren 

Beoordeling

Uw aanvraag voor (her)inschrijving worden binnen twee tot acht weken door de NVLF beoordeeld. Bij een positieve beoordeling, ontvangt u een bewijs van (her)registratie. Dit bewijs wordt voorzien van een volgnummer, datum van afgifte en geldigheidsperiode en kunt u overleggen aan de zorgverzekeraar. Wanneer uw aanvraag wordt afgewezen, krijgt u hier ook bericht van.

Reglement registers 
Dispensatieregeling registers