Lees verder

rdgKompagne adviseert en levert communicatiehulpmiddelen voor al uw cliënten: van jong tot oud, van hoog tot laag cognitief niveau. Geletterde cliënten kunnen communiceren met tekst, terwijl voor mensen met een verstandelijke beperking vaak gekozen wordt voor pictogrammen of foto’s. Voor mensen met bijvoorbeeld afasie kan een combinatie de beste oplossing zijn. Ook zijn er uitgebreide kant-en-klare symboolwoordenschatten die interessante groeimogelijkheden bieden voor kinderen, jongeren en volwassenen met bijv. een TOS, autisme of Syndroom van Down.

Een communicatieprobleem staat vaak niet op zichzelf. Een bijkomende motorische beperking kan het lastig maken een hulpmiddel te bedienen. Ook daarvoor biedt rdgKompagne uiteenlopende oplossingen. Zo kan bijvoorbeeld oogbesturing ingezet worden bij o.a. ALS en CP, maar ook bij cliënten met een zeer laag ontwikkelingsniveau.

Voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen heeft rdgKompagne interactieve spelmaterialen om de communicatieontwikkeling te stimuleren. Deze lopen uiteen van eenvoudige knoppen tot systemen die reageren op de kleinste lichaams- of oogbewegingen.

Ten slotte heeft rdgKompagne hulpmiddelen voor mensen met lees-, schrijf- en/of spellingproblemen.

Wilt u meer weten over deze hulpmiddelen? Bezoek dan op 8 november de stand van rdgKompagne!