Lees verder

Als u zelf een logopediepraktijk heeft, moet u veel zaken regelen. Want u behandelt niet alleen patiënten, maar runt ook een bedrijf. Lees de belangrijkste informatie.

Een praktijk starten

Speciaal voor leden die zelf een logopediepraktijk willen beginnen hebben wij de brochure ‘Een logopediepraktijk starten’. Hierin staan alle zaken beschreven waar u aan moet denken. De informatie is zowel van belang als u zelf een nieuwe praktijk opzet, een bestaande praktijk overneemt of een samenwerkingsverband aangaat met een reeds gevestigde collega.
Lees de brochure ‘Zelf een praktijk starten

Praktijk overnemen

Wanneer u een bestaande praktijk overneemt, betaalt u hier vaak een goodwill prijs voor.
Lees wat dit betekent 
Download hier het document: “Logopedisch patiëntendossier toestemming patiënten bij overdracht praktijk”

Praktijk stoppen

U denkt erover na om uw praktijk over te dragen? Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Heb ik wel voldoende financiële middelen opgebouwd om te kunnen stoppen en wat is het juiste moment om te stoppen? Onderstaand hebben we de belangrijkste zaken bij de voorbereiding van uw praktijkoverdracht in 10 stappen voor u op een rij gezet. Lees verder >>

Inrichtingseisen

De inrichting van uw logopediepraktijk moet aan bepaalde eisen voldoen. Deze inrichtingseisen zijn opgesteld door de NVLF. Zorgverzekeraars stellen soms nog extra eisen in hun overeenkomst met u. Voor het behalen van de kwaliteitstoets, is het voldoende wanneer u voldoet aan de inrichtingseisen van de NVLF.

Standpunt logopedie op school

Logopedie op school leidt in de praktijk regelmatig tot onduidelijkheid over de bekostiging, terwijl onderwijs en zorg twee duidelijk gescheiden domeinen zijn met een eigen financieringsstructuur. Lees hier meer over het standpunt van de NVLF over logopedie op school.

Wet- en regelgeving

Als vrijgevestigd logopedist moet u zich houden aan verschillende wetten en regels.
Lees welke dit zijn

Innovatie en subsidie

Op deze pagina staat beschreven welke mogelijkheden er zijn voor het aanvragen van nieuwe prestaties en aanvragen van innovatietrajecten. Lees hier verder.

Stappenplan BSN

Wanneer u een patiënt behandelt, moet u het Burgerservicenummer (BSN) vastleggen.
Bekijk het stappenplan

Cijfers Vektis

Download hier het volledige cijferoverzicht. De zescijferige prestatiecodes zijn de eerstelijnsbehandelingen in instellingen. Deze codes worden niet meer gebruikt. De viercijferige codes zijn de behandelingen in de eerstelijnspraktijken.

Softwareleveranciers

Software is onmisbaar voor de praktijkvoering. Het ondersteunt logopedisten bij het logopedisch handelen. Omdat de NVLF de ontwikkeling van goede softwarepakketten belangrijk vindt houdt het de softwareleveranciers op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen: zoals nieuwe richtlijnen, logopedische standaarden, ICF-logopedie of de kwaliteitstoets. De vereniging verzoekt de leveranciers regelmatig om nieuwe onderdelen in de software in te bouwen. De NVLF werkt niet met keurmerken voor softwareleveranciers. De leveranciers die aan de gestelde eisen van de NVLF voldoen, worden aan de leden bekend gemaakt. Lees meer en bekijk het overzicht van de softwareleveranciers van logopedische systemen die aan de eisen voldoen.