Lees verder

Wie zijn we?

De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. We behartigen de belangen van alle 6.300 leden die bij ons zijn aangesloten. Dit zijn logopedisten met of in dienst van een eigen praktijk en logopedisten in het onderwijs en de gezondheidszorg. Wij ondersteunen onze leden zodat zij hun cliënten/patiënten kwalitatief hoogstaande logopedische zorg kunnen bieden in alle levensfasen. Ook zijn wij voor onze leden de gids die voorop gaat in een veranderend zorglandschap.

Wat doen we?

Onze leden staan centraal bij alles wat wij doen. Wij behartigen hun belangen zodat zij hun vak optimaal uit kunnen oefenen. Het gaat daarbij om belangen op het gebied van vakinhoud, kwaliteit, bedrijfsvoering en contractering met zorgverzekeraars. Namens de leden gaan wij in gesprek met belangrijke stakeholders. Daarin maken wij het belang en de meerwaarde van logopedie zichtbaar.

De NVLF maakt zich sterk voor de kwaliteit en de inhoud van het vakgebied. Dit doen wij door instrumenten te ontwikkelen waarmee we de deskundigheid van onze leden bevorderen. Daarnaast bieden wij onze leden een uitgebreide service om het werk als logopedist zo goed mogelijk te kunnen doen. Denk aan advies bij het hebben van een eigen praktijk of juridische ondersteuning, maar ook financiële voordelen zoals korting op nascholing of verzekeringen.