Lees verder

Bekijk alle voordelen en word lid

Besparen op jouw NVLF-contributie

De kans is groot dat je kan besparen op jouw NVLF-contributie. In bijna alle cao’s zijn namelijk afspraken gemaakt over de verrekening van de vakbondscontributie met jouw werkgever. Omdat de NVLF is aangesloten bij FvOv voor de cao’s in het onderwijs, kan je als lid van de NVLF ook gebruik maken van deze regeling. Dit levert je een besparing van 30 tot 50% op contributiekosten.
Lees hoe je dit regelt

Checklist arbeidsvoorwaarden

Misschien ben je nog op zoek naar een baan als logopedist in het onderwijs. Hoe voer je dan straks het arbeidsvoorwaardengesprek? Wat moet je beslist niet vergeten? De NVLF heeft een handige checklist voor jou opgesteld. Deze kan je ook gebruiken voor het beoordelen van uw arbeidscontract.
Bekijk de checklist

Onderhandelen over jouw cao

De NVLF is aangesloten bij de werknemersorganisatie FvOv. Deze vakbond zet zich in voor goede arbeidsvoorwaarden voor een brede groep professionals, waaronder logopedisten. Mede namens de NVLF onderhandelt FvOv over jouw cao en overlegt met jouw werkgever als er een fusie of reorganisatie is. Voor leden werkzaam bij gemeenten en GGD-en is de NVLF aangesloten bij CMHF. De CMHF onderhandelt over de Cao Gemeenten (CAR-UWO). U vindt de cao’s onderaan deze pagina. Voor meer informatie over de rol van de NVLF bij cao-onderhandelingen kan je contact opnemen met ons.

Juridisch advies over arbeid en inkomen

Als je in dienst bent van een onderwijsinstelling , gemeente of GGD kan je voor veel vragen terecht bij jouw werkgever. Maar als het gaat om het behartigen van uw persoonlijke belangen, kan je terecht bij het bureau van de NVLF. Bijvoorbeeld met vragen op het gebied van arbeid en inkomen, zoals ontslag of invoering van de 40-urige werkweek. In sommige gevallen schakelen wij voor beantwoording van jouw vraag een externe jurist in. De voorwaarden van gratis juridisch advies vindt je in de ‘Algemene voorwaarden juridische dienstverlening NVLF’.

Lees wat wij nog meer voor jou doen

Rapporten Leeuwendaal – Publicatie 16 november 2022

Lees hier het nieuwsbericht over de publicatie

LEES Rapport: Onderzoek functies en beloning sector primair onderwijs

LEES Rapport: Onderzoek Fuwa-PO en Fuwa-VO

CAO

Alle CAO’s betreffende het werkgebied onderwijs zijn te vinden op de website van FBZ.

Naar alle CAO’s