Lees verder

Hieronder vind je een overzicht van relevante artikelen in de media over logopedische zorg.

VN – 9 maart 2023
Problemen bij kinderen beginnen vaak al eerder dan wanneer ze bij jeugdzorg terechtkomen. Bij kinderen tussen nul en vijf. Logopediste Liesbeth Fabius is er voor die kinderen. ‘Als je niks doet, worden dit later de lastige mensen.’ Lees het artikel hier

NoordHollands Dagblad – 1 maart 2023
Logopedisten verliezen rechtszaak tegen zorgverzekeraars. Meer salaris moet gezocht worden in sneller werken in plaats van hoger uurtarief Lees het (betaalde) artikel hier.

NoordHollands Dagblad – 28 februari 2023
Logopedisten vestigen hoop op rechter. De inzet: hogere tarieven. ‘Tarieven zorgverzekeraars bewust onder de kostprijs’. Lees het (betaalde) artikel hier.

Telegraaf & Argos betreffende de Bodemprocedure – 31 januari 2023
Radioprogramma Argos besteedde zaterdag 28 januari aandacht aan de bodemprocedure. Ook hier kreeg onze voorzitter Michel Dutréé de vraag waarom we niet aanwezig waren tijdens de zitting bodemprocedure. Zijn antwoord in de uitzending: “De NVLF wil het verhaal niet vertroebelen.” De bodemprocedure is aangespannen door een aantal logopedisten, de NVLF wil hen hierbij niet voor de voeten lopen. Zij kunnen veel verder gaan dan de NVLF. De NVLF kan en mag hier geen partij in zijn. Wij bewandelen andere wegen om zorgverzekeraars te overtuigen en met hen in gesprek te blijven.

De Telegraaf besteedde aandacht aan het logopedisch werkveld en de verdiensten van logopedisten. Uit diverse reacties die wij op dit artikel kregen, bleek onder meer dat er interpretatieverschillen over het Gupta rapport zijn, maar ook bijvoorbeeld over de uitkomsten van het jaarlijkse Elsevier onderzoek naar salarissen van hbo-afgestudeerden. 

Libelle – 21 januari 2023 – ‘Dankzij logopedie praat ik nu anders – lager, rustiger, vanuit mijn buik. En een stem heeft duidelijk invloed op je karakter, want ik leef nu met meer aandacht voor de plekken en de mensen met wie ik ben’, aldus Art Rooijakkers in een interview in Libelle. Mooi verhaal over meer leven in het nu en over de kracht en relevantie van logopedie bij stemproblemen.

Art Rooijakkers was bang dat hij zijn stem voorgoed kwijt was.

Media in 2022

Newscientist.nl – 15 okt 2022 – in de rubriek Eureka, elk weekend in het AD, staat Inge Klatte (32), promovenda bij het lectoraat logopedie van de Hogeschool Utrecht centraal.

Je moet echt investeren in het contact en de samenwerking met ouders. Zonder hen komen we er niet. (newscientist.nl)

Nu.nl – 15 okt 2022 – interview met logopediste en bestuurslid bij de NVLF Maaske Treurniet over afwijkende mondgewoonten bij kinderen en een oproep aan ouders om daar alert op te zijn.

Mondgewoontes van je baby: zo voorkom je beugels, mondademen of snurken | Kind & Gezin | NU.nl

Radioprogramma ‘Met het oog op morgen’ van NOS – 14 okt 2022 – Om meer bekendheid te geven aan TOS (taalontwikkelingsstoornis) vertellen bijzonder hoogleraar Taalontwikkelingsstoornissen Constance Vissers en Meike van Genugten, een 33-jarige vrouw met TOS, hierover.

Meer bekendheid nodig over taalstoornis TOS | NPO Radio 1