Lees verder

PREM

Om te weten hoe jouw cliënt de zorg ervaart, kan je in de eerste lijn gebruik maken van de PREM (Patient Reported Experience Measure) logopedie.

De PREM Paramedische zorg is een korte generieke vragenlijst voor toepassing in de eerstelijns Paramedische zorg in Nederland en kan worden gebruikt voor vergelijkend onderzoek naar de prestaties van eerstelijns praktijken. Praktijken kunnen de resultaten gebruiken voor kwaliteitsverbetering en benchmarking in het kader van leren en verbeteren. Zorgverzekeraars kunnen de informatie gebruiken voor zorginkoop en voor voorlichting aan hun verzekerden. En patiënten kunnen met de informatie over de ervaringen van anderen een keuze maken uit praktijken.

De PREM vragenlijst bestaat uit een vragenlijst met 7 inhoudelijke items, 1 aanbevelingsvraag, 2 open vragen en 3 achtergrondvragen. Deze nieuwe vragenlijst PREM paramedische zorg 3.0 en bijbehorende werkinstructie zijn te vinden op: Metingen – Patiëntervaringsmetingen.nl.

De vragenlijsten en de werkinstructie vind je ook op deze pagina.

Er zijn verschillende meetbureaus die de PREM logopedie aanbieden. Je kiest zelf een meetbureau uit. Als je een overeenkomst hebt met een zorgverzekeraar kijk dan in de overeenkomst welke voorwaarden de zorgverzekeraar stelt aan het meetbureau die de PREM uitvoert. Klik hier voor een overzicht van de voorwaarden die zorgverzekeraars aan de uitvoering PREM hebben gesteld.

Klantervaringsonderzoek

Voor instellingen, onderwijs en preventieve logopedie zijn de vragenlijsten Klantervaringsonderzoek (KEO) Logopedie beschikbaar. De vragenlijsten gaan over de behandeling, de praktijk en het contact. Je vindt ze onderaan de pagina.

Punten voor Kwaliteitsregister Paramedici

Voor het uitvoeren van klantervaringsonderzoek kunt u punten krijgen voor het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Zie hiervoor kwaliteitscriteria KP. Je maakt hiervoor een onderzoeksverslag. In de ‘Toelichting meten klantervaringen’ lees je meer over wat je in het verslag zet.