Lees verder

De KKB-kennisdag van zaterdag 11 maart 2023 was zeer geslaagd! De 2 punten voor deze dag zijn inmiddels aan alle deelnemende KKB’ers toegewezen.

Op deze dag zijn er 2 podcasts gemaakt en is de presentatie van Egge van der Poel gefilmd. Deze zijn nu hier (terug) te luisteren en te kijken.

Let op: de mogelijkheid voor accreditatie van de podcasts bevindt zich in een testfase. Wij vragen je daarom na afloop van de podcast een vraag over de inhoud te beantwoorden, dit gaat via een pop-up op webinargeek, het medium waarin je de podcast beluisterd.

Zodra onze accreditatie-aanvraag is goedgekeurd kunnen wij op basis van jouw antwoord de accreditatiepunt bijschrijven in je portfolio.

Podcast Ingrid Bijlmakers – Effectieve communicatie in jouw kwaliteitskring

Aan de slag met praktische handvatten en direct toepasbare interventies om invloed uit te oefenen op de professionele ontwikkeling van jouw kring. Kom inspiratie opdoen over groepsdynamiek, hoe je sfeer en motivatie kan beïnvloeden, hoe je kan omgaan met weerstand en hoe je veranderprocessen in gang zet. Geen lezing dus, maar een energiegevende workshop. Aan de slag!
Hand-outs workshop Ingrid Bijlmakers:
5G
Gretige Teams
Teamwiel
Verandering
Teamfasen Tuckman

Beluister de podcast met Ingrid Bijlmakers
In de podcast verwijst zij naar verschillende documenten. Zie hieronder.

https://www.teamchange.nl/effectief-vergaderen-besluiten-nemen/

https://www.teamchange.nl/15-tips-begeleiden-groepsgesprek/

https://www.teamchange.nl/de-roos-van-leary-vier-interactiestijlen/

https://www.teamchange.nl/teamwiel-ideeen-diagnose-en-interventie/

https://www.teamchange.nl/feedback-tips/

https://www.teamchange.nl/werkvormen/

https://tachles.nl/

Presentatie 2.1. Egge van der Poel – Innovatie in de zorg

Egge van der Poel is een veelgevraagd spreker en loopt al flink wat jaren mee als adviseur in de zorg. Hij zal tijdens de KKB-kennisdag een presentatie houden over zorginnovatie. Egge gebruikt zijn achtergrond als data scientist om ons uit te leggen waarom we niet meer alleen moeten kijken naar protocollen en de ervaring uit de eigen praktijk, maar door slimme digitalisering wereldwijd, kennis en ervaring kunnen bundelen. Door te leren van iedere vorige patiënt kunnen we zorg veel beter, accurater en slimmer maken.

Bekijk de presentatie van Egge van der Poel

Podcast Ruth Dalemans – Begrijpelijk communiceren

Voor mensen die communicatiekwetsbaar zijn, is communiceren niet vanzelfsprekend, waardoor deelnemen in de maatschappij en in het eigen zorgproces vaak een beproeving wordt. Begrijpelijk communiceren is dan ook een belangrijke toegangsdeur naar deelname aan de maatschappij en ook voor het realiseren van passende zorg. Sinds kort is bij Zuyd Hogeschool een nieuw bijzonder lectoraat van start: Begrijpelijk Communiceren. Het lectoraat richt zich op communicatiekwetsbare cliënten in de zorg- en welzijnssector, zodat zij beter kunnen deelnemen aan de maatschappij en sterker komen te staan in hun eigen zorgproces. Het bijzonder lectoraat is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met zorg- en welzijnsinstelling Koraal. Tijdens deze sessie gaan we in op het concept Begrijpelijk Communiceren en op welke kansen er liggen voor logopedisten bij het realiseren van begrijpelijk communiceren.

Hand-out workshop Ruth Dalemans -Begrijpelijk communiceren

Beluister de podcast met Ruth Dalemans