Lees verder

Op deze pagina vind je alles over het Integraal Zorgakkoord (IZA).

Na maanden van onderhandelingen is vrijdagavond 16 september 2022 het Integraal Zorgakkoord (IZA) getekend. De partijen die hun handtekening hebben gezet zijn: Federatie Medisch Specialisten, Actiz, De Nederlandse GGZ, InEen, Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Patiëntenfederatie Nederland, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Verzorgenden en Verpleegkundigen Nederland, Zelfstandige Klinieken Nederland, Zorgthuisnl, Zorgverzekeraars Nederland en het ministerie van VWS. De Landelijke Huisartsen Vereniging heeft op dit moment als enige partij nog niet ingestemd met het akkoord. In onze vorige nieuwsbrief schreven we uitgebreid over wat het IZA betekent voor logopedisten en wat de rol van De NVLF is bij de totstandkoming. Lees meer in voorgaand nieuwsbericht:  IZA: wat betekent het zorgakkoord voor logopedie? – NVLF

Onze adviseurs van public affairsbureau EPPA, dat de NVLF ondersteunt bij de politieke belangenbehartiging, hebben een eerste analyse gemaakt om inzicht te geven in waar het IZA de paramedische zorg raakt. De analyse vind je hier.

Het Kamerdebat over het IZA in de Tweede Kamer is op 12 oktober. De NVLF bepaalt samen met EPPA de komende dagen of er punten zijn die we graag willen meegeven aan de Kamerleden voorafgaand aan dit debat.

Lees hier onder meer de brief van de regering over het IZA en een samenvatting van het akkoord.

Infographic IZA:

Download hier de infographic