Lees verder

Eet-team Westerkwartier

Binnen de regio Westerkwartier (provincie Groningen) hebben we het samenwerkingsverband Eet-team Westerkwartier opgericht. Daarin werken de (preverbale) logopedisten samen met de kinderdiëtist, de kinderfysiotherapeut en de pedagoog om ouders/verzorgers te ondersteunen en kinderen en tieners te begeleiden wanneer er problemen zijn met het eten en/of het gewicht. Het Eet-team is er voor kinderen en tieners van 0-18 jaar.

Gewicht- en eetproblemen kunnen veel impact hebben op de gezinssituatie en kunnen uitzichtloos lijken. Toch zijn ze met de juiste aanpak vaak goed te behandelen. Het doel van het Eet-team is te zorgen voor een gezonde groei en ontwikkeling van kind of tiener. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een multidisciplinaire aanpak van deze problemen het beste resultaat geeft.

Contactgegevens

Telefoon: 06-147 96 790
E-mailadres: info@eetteamwesterkwartier.nl
Website: www.eetteamwesterkwartier.nl

Meer samenwerkingen in de regio

NaamBeschrijving
Praktijk de Aa werkt in de gemeente Groningen en in de gemeente Midden Groningen. We werken in dat gebied op verschillende locaties.  Samenwerkingsverband 1 is Dyslexienetwerk Pento. Audiologische Centrum Friesland werkt samen met logopedische praktijken in Friesland en Groningen voor het vergoede dyslexietraject. Het is multidisciplinair omdat het een samenwerking is van dyslexiespecialist-logopedisten met orthopedagoog-generalisten. 
Kinderpraktijk Groningen, gemeente Groningen 9722 en omstreken  Multidisciplinair overleg over uiteenlopende thema’s: het NOKS, samenwerking met het MKD van Elker, structureel overleg met de kinderartsen van het Beatrix kinderziekenhuis te Haren, samenwerking en overleg met TOP therapeut en fysiotherapeut van Kinderpraktijk Groningen waarbij samen behandelen tot de mogelijkheden behoort
Logopedie Kind en Jeugd, Marum – Grootegast. Provincie Groningen. Eet-team Westerkwartier, zie ook www.eetteamwesterkwartier.nl. We begeleiden kinderen, tieners en ouders bij problemen met overgewicht, ondergewicht en eenzijdig eten.
Logopediepraktijk van Groningen-Derksen Eindhoven ELZ eerstelijnszorg in wijk geformaliseerd