Lees verder

Kind expertise centrum

Werkt samen met: fysiotherapeut, podotherapeut, kinderdiëtiek, kinderpsycholoog, kinderergotherapeut, logopedisten en pré-logopedisten

´Het KEC Velp wil ouders en kind advies en zorg bieden op het gebied van bewegen, motorisch leren, voeding, spraak- en taalontwikkeling, opvoeding sport onderwijs en communicatie. Problemen van kinderen bestaan regelmatig uit meerdere aspecten waardoor samenwerking tussen professionals, die dit al langere tijd gewend zijn, nu op één plek dichtbij huis gegeven kan worden. Dit werkt efficiënt en prettig voor alle betrokkenen. Deze oprichting wordt financieel mede gesteund door de stichting eenplus samenwerking waar wij ook participeren: https://www.eenplus.nl/ Deze stichting krijgt weer budget vanuit zorgverzekeraar Menzis.´

__________________________________________________________________________________

Oncologisch Netwerk Zuid Gelderland

´ONZG is een muldisciplinair oncologie netwerk, dat zich uitstrekt van Zuid-Gelderland, via Land van Cuijk naar de Kop van Noord-Limburg. Wij bestaan uit zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten en hun naasten, tijdens en na kanker. Een goede ondersteuning kan veel bijdragen aan de kwaliteit van zorg en van uw leven. Na de diagnose kanker kunt u diverse hulpvragen ervaren op verschillende gebieden. ONZG brengt de kennis en ervaring bij elkaar en stemt de zorg af, tussen de gespecialiseerde zorg in het ziekenhuis en de zorg bij u in de buurt. Gestelde kwaliteitseisen aan de zorgverlener waarborgen de kwaliteit van de zorg.´

__________________________________________________________________________________

Bekijk het interview Willemijn Rusch- Van de Sande van de Zomertoer 2021:

__________________________________________________________________________________

Christl Wassenaar: Naast mijn baan als logopedist in de ouderenzorg (Zorggroep Noordwest-Veluwe) ben ik 12 uur per week werkzaam als CVA-ketencoördinator in de regio Noordwest-Veluwe en Flevoland.

Vanuit deze positie werk ik samen met managers vanuit 8 instellingen en verschillende disciplines en verpleegkundigen om de zorg voor CVA cliënten te optimaliseren in alle fases van het proces.

Daarnaast hoop ik vanuit mijn vak verbinding te houden met wat er in de regio gebeurt rondom hersenletsel en ouderen en probeer ik contacten te leggen tussen de netwerken in de regio deels met medewerking van het ROS.

__________________________________________________________________________________

Thuis Verder Neurorevalidatieteams
Thuis-Verder is een samenwerkingsverband tussen gespecialiseerde behandelaars in de eerste lijn, allemaal ervaren in de neurorevalidatie. Thuis Verder richt zich op het zo zelfstandig mogelijk leren leven met een neurologische aandoening.

De verschillende disciplines werken samen in een behandelteam. In de gemeenten Ede, Veenendaal, Renkum, Arnhem, Rheden, Lingewaard, Zevenaar, Duiven/Westervoort, Overbetuwe, Nijmegen en Didam vindt u zo’n team.

Aangesloten disciplines: Logopedist, Fysiotherapeut, Ergotherapeut, Diëtist, Psycholoog, Ambulant begeleider en neuroverpleegkundige.

Thuis-Verder heeft o.a. contact met Rijnstate Ziekenhuis, ziekenhuis Gelderse Vallei, Radboud UMC & Klimmendaal revalidatie.

Contactgegevens: Algemeen – info@thuisverder.nl, elk team heeft een telefoonnummer en mailadres, te vinden op de site.