Lees verder

Advies zorgverleners buiten het ziekenhuis
Op deze pagina van het RIVM vind je een duidelijk advies voor zorgverleners die buiten een ziekenhuis werken. Je leest hier o.a. wanneer je thuis moet blijven en wanneer je weer aan het werk kunt.

Verder voorziet het RIVM het land van actuele informatie. Zij hebben veel informatie gebundeld in ‘vragen en antwoorden’ en geven professionals in de zorg en specifiek de GGD en ziekenhuizen informatie over hoe te handelen bij een patiënt met verdenking op COVID-19.

Versie 1.4 factsheet logopedisch handelen bij COVID-19 beschikbaar
Er is een nieuwe versie beschikbaar van de factsheet logopedisch handelen bij COVID-19 met een paar aanpassingen naar aanleiding van het webinar van vrijdag 17 april, o.a. bij de onderwerpen:

  • Beschermende maatregelen
  • Aanbevelingen
  • Communicatie
  • Algemeen, logopedische behandeling

Bekijk versie 1.4 hier.

Save the date
Op vrijdag 17 april organiseren we om 13.00 uur een webinar waarin Hanneke Kalf antwoord geeft op veel gestelde vragen over de factsheet Logopedisch handelen bij COVID-19.

Meer informatie over o.a. aanmelden en het insturen van vragen lees je aanstaande dinsdag (14/4) op www.nvlf.nl en in de nieuwsbrief van de NVLF.

English version Fact sheet Covid-19 available
Together with clinicians, the NVLF has drafted a fact sheet with recommendations for the assessment and treatment by speech-language therapists (SLT) of hospitalised patients or clients with (suspected) infection with the coronavirus causing Covid-19. Click here to open the document.

Versie 1.3 factsheet logopedisch handelen bij COVID-19 beschikbaar
Er is weer een update van de factsheet logopedisch handelen bij COVID-19 beschikbaar. Bekijk versie 1.3 hier. In deze versie vind je een update van de adviezen voor hoge risico handelingen bij patiënten die niet verdacht of nog niet getest zijn.

Over de factsheet logopedisch handelen bij COVID-19 
Van logopedisten werkzaam in de intramurale zorg ontving de NVLF het signaal dat er behoefte bestaat aan vakinhoudelijke informatie over logopedisch handelen bij coronapatiënten. Ook zijn er vragen over de rechten en plichten van werkgever en werknemer tijdens deze crisis. Bijvoorbeeld als je werkgever je vraagt om tijdelijk andere taken uit te voeren. De NVLF wil jullie graag voorzien van de informatie die jullie nodig hebben om veilig je werk te kunnen uitvoeren.

De NVLF heeft daarom in samenwerking met Hanneke Kalf een factsheet opgesteld om richting te geven aan het logopedisch handelen bij COVID-19 tijdens ziekenhuisopname. Daarnaast zijn er printbare communicatiekaarten beschikbaar (IC ABC-tekst, IC pictogrammen, IC QWERTY-tekst), opgesteld door o.a. KMD. Download hier afbeeldingen om effectieve communicatieve vaardigheden te ondersteunen

De factsheet wordt periodiek aangevuld met nieuwe wetenschappelijke kennis en best practices. We willen jullie uitnodigen om vragen, ervaringen en tips voor collega’s en handige materialen te delen met de NVLF, zodat wij deze kunnen voorleggen aan een expertpanel uit het werkveld onder leiding van Hanneke Kalf. Heb je informatie of materialen die je wilt delen met collega’s? Stuur een mail naar logopedie@nvlf.nl.