Lees verder

Logopedie doet meer dan je denkt!

Op 6 maart is het de Europese Dag van de Logopedie. In heel Europa worden verschillende campagnes gestart om het mooie vak logopedie en haar gepassioneerde beoefenaars onder de aandacht te brengen. Logopedie is veel breder en meeromvattend dan veel mensen weten. Logopedie helpt bij problemen met taal, praten, eten en drinken. Want een logopedist weet alles van de mond, de tong en slikken. De logopedist adviseert en begeleidt de cliënt en belangrijke personen in hun omgeving. Het doel van logopedie is om beter zelfstandig te kunnen communiceren, eten en/of drinken. Zodat men zich gelukkiger voelt en meer uit het leven haalt.

Logopedie op de intensive care

Het thema is dit jaar: Logopedie op de intensive care. In heel Europa zijn verschillende campagnes om de rol van de logopedist bij intensieve zorg onder de aandacht te brengen.

Deel je 6 maart jouw ervaringen met logopedie op sociale media onder #Logopediehelpt

——————————————————————————————————————–

Internationaal online webinar op Europese dag voor de Logopedie

ESLA, the European Speech and Language Association (formerly CPLOL) organizes the European Day of Speech and Language Therapy every year on 6 March. The theme in 2023 is: Speech and language therapists’ roles in critical care and emergency medicine. In the Netherlands we can best read this as The role of the speech-language therapist (SLT) on intensive care, because speech-language therapists rarely work on emergency departments.

The NVLF is organizing this international online webinar for anyone interested in this topic. So for SLTs who (want to) work in an intensive care unit, but also for all other colleagues who want to know what SLTs can and may do in an intensive care unit.

The online webinar is free of charge. The position statement will be presented with a focus on intensive care followed by an international panel discussion.

(Nb. Dit webinar wordt in het Engels gegeven)

Lees meer en schrijf je in

——————————————————————————————————————–

Laten we samen het vak logopedie onder de aandacht brengen!

Samen kunnen we tijdens de Dag van de Logopedie het vak onder de aandacht brengen bij een breder publiek. We roepen iedereen op om gebruik te maken van onderstaande toolkit. Hierin vind je banners voor sociale media en een persbericht. Stuur het persbericht naar de lokale krant of publiceer het op je website. Deze tekst dient als basis en kan nog aangepast worden aan de gebeurtenissen in jouw stad of gemeente. Bovendien willen we je vragen om het internationale webinar te promoten via jouw online netwerk. De banners hiervoor vind je ook in de toolkit.

Toolkit
Het staat iedereen vrij dit materiaal te gebruiken, als het past binnen het thema van de Dag van de Logopedie, het materiaal onaangepast blijft en niet commercieel gebruikt wordt.

Het persbericht

Beeldmateriaal DvdL:
E-mailhandtekening
Facebookomslag
Facebook event
Twitterpost
Twitteromslag
Insta-Stories
LinkedIn privé
LinkedIn Business
Vierkant 1080X1080
Vierkant 1200×1200