Lees verder

Veel praktijken in de eerstelijn werken met overeenkomsten met zorgverzekeraars.

Om behandelingen te kunnen declareren bij een zorgverzekeraar is een overeenkomst vereist tussen zorgverlener en een zorgverzekeraar. De zorgverlener moet zelf een overeenkomst schriftelijk aanvragen bij de zorgverzekeraars. De overeenkomsten met de zorgverzekeraars worden iedere 1-2 jaar afgesloten. In september/oktober worden deze aangeboden. Er zijn per zorgverzekeraar verschillen in de voorwaarden en de hoogte van het tarief dat de zorgverzekeraars voor de verschillende prestaties bieden. Gedurende het jaar kunnen ook overeenkomsten met de zorgverzekeraars aangevraagd worden. Hoe de zorgverzekeraars de aanvraag beoordelen kan per zorgverzekeraar verschillen. Het inkoopbeleid van zorgverzekeraars vind je op onze website.

Voor het verkrijgen van een overeenkomst met de zorgverzekeraars is inschrijving in het Kwaliteitsregister Paramedici vereist.

Kijk voor meer informatie op de website van het Kwaliteitsregister Paramedici.

Ben je ingeschreven in één van NVLF-registers als behandelaar van stotteren, afasie of preverbale logopedie, stuur dan ook een kopie van het certificaat mee bij de aanvraag van de overeenkomst.