Lees verder

Specialisatie

Binnen de opleiding Logopedie word je breed opgeleid, er zijn geen specialisaties. Na de opleiding kun je je wel toeleggen op de behandeling van een of meerdere aandoeningen. Met het diploma op zak, kun je je als zelfstandig logopedist vestigen en een eigen praktijk beginnen. Of in dienst treden van een bestaande praktijk. Veel logopedisten vinden ook een baan in het onderwijs of een zorginstelling. Afhankelijk van jouw werkplek en jouw specifieke deskundigheid, kun je gaan werken met kinderen, ouderen of mensen met een specifieke stoornis of handicap.

Opleidingsduur

De opleiding Logopedie wordt bij de meeste hogescholen alleen in voltijd aangeboden en duurt vier jaar. In Groningen kun je de opleiding in deeltijd volgen. Bij sommige hogescholen is het mogelijk om bij goede studieprestaties versneld te studeren. Heb je al een andere hbo-opleiding gevolgd of heb je al een baan? Dan is het bij een aantal instellingen mogelijk een aangepaste variant te doen.

Opleidingsprofiel

Het opleidingsprofiel logopedie geeft aan over welke competenties je moet beschikken als je straks gaat werken als logopedist. Kortom: op welk niveau je wat moet kennen en kunnen.

Bekijk het opleidingsprofiel logopedie.

Op de volgende hogescholen wordt de hbo-opleiding logopedie verzorgd:

Fontys Hogeschool in Eindhoven
Hanzehogeschool in Groningen
Zuyd Hogeschool in Heerlen
Hogeschool Arnhem en Nijmegen in Nijmegen
Hogeschool Rotterdam in Rotterdam
Hogeschool Utrecht in Utrecht
Windesheim in Zwolle in Zwolle
Windesheim in Almere in Almere
NCOI / Pro Education