Log in
“Dit weekend heeft mijn zoontje leren fietsen zonder zijwieltjes” zegt mijn coronamaatje. Voordat we ons weer in het coronawerk storten, is het heel fijn om met elkaar even bij te kletsen en de leuke momenten in deze gekke tijden te bespreken. Bij aankomst op mijn kamer, trek ik direct mijn kekke “coronaproof” verpleegklompen aan.

Voor klompen zitten ze lekker (en wie had ooit gedacht dat ik klompen zou bezitten?!), maar tijdens het lopen richting de afdeling moet ik m’n voet hier en daar wat verzetten om blaren te voorkomen.

Grofweg zijn er 4 corona afdelingen; de verdenkingen, bewezen patiënten, ic-corona, terug van iccorona. Ik betreed één van de corona afdelingen, eentje waar ik nog niet geweest ben. Ook op deze afdeling is alles anders. Hoe kom ik überhaupt de afdeling op? Is dit schoon of vuil gebied? En waar vind ik mijn spullen? Kan ik nog terug naar de keuken of moet ik van tevoren alles wat ik nodig heb al meenemen?

De corona patiënt is een type patiënt die ik nog niet eerder heb gezien, niemand niet natuurlijk. Er wordt weer heel erg een beroep gedaan op mijn klinisch redeneren. Wat zie en hoor ik? En ik kan melden; dat is knap lastig in een pak en spatbril die beslaat