Log in
Nicolette van den Broek-Lemm is logopedist in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond en schreef een blog over haar werk als logopedist in de coronatijd. 

Hoe ziet de wereld eruit van een ziekenhuis logopedist in COVID-tijden?

Nicolette van den Broek-Lemm is logopedist in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond en schreef een blog over haar werk als logopedist in de Coronatijd. Het is nu elf dagen na de eerste ingrijpende maatregelen. Niks vergaderen, niks discussies over Kaizen, Opleidingsbegroting of Missie en Visie. Momenteel is alles gericht op het gebruik maken van elkaars ervaring, kennis en kunde. We bundelen onze krachten met maar één gezamenlijk doel. De gedachte leeft dat alleen artsen en verpleegkundigen dag en nacht werken maar ook managers, afdeling communicatie, psychologie en het nazorgteam draaien overuren.

Als ik naar buiten kijk rijden ambulances af en aan om mensen over te plaatsen naar intensive-care afdelingen elders in het land. Met z’n vijven staan we in de grote sportzaal op voldoende afstand van elkaar voor de dagelijkse management briefing. Het is pas 8:15 en er zijn vandaag al vijf Corona-patiënten opgenomen. Het afgelopen