Log in
Coen Winkelman is ruim 45 jaar logopedist, gespecialiseerd in stem- en vloeiendheidsstoornissen. Hij is medeauteur van voor hem representatieve titels ‘Expressiever en gemakkelijker spreken’, ‘Stotteren’ en ‘Broddelen’. Zijn enthousiasme voor met name de didactische en psychologische aspecten van het vak droeg hij 35 jaar uit als docent waarvan de laatste 14 jaar op de Hogeschool Rotterdam waar hij dit jaar afscheid neemt.
Coen Winkelman

‘Ik ben geen protocolfetisjist’ zei Willem Alexander toen hij op de avond van zijn kroning van de boot stapte om Armin van Buuren de hand te schudden. Zelf voel ik mij wèl een protocolfetisjist, zodra ik mijn behandelingen moet verantwoorden in een dichtgetimmerd format. Vandaag nog had ik weer eens moeite met de invullijstjes. De sessie liep onverwacht heel anders dan gepland: veel gelachen en de cliënt ging voldaan en beter gemotiveerd naar huis, maar ik ben uitgelopen! Moet ik dan weer gaan kijken of deze sessie wel past binnen de richtlijn? En wat moet ik erover aanvinken? Dan maar een standaard antwoord, we spelen het spelletje toch gewoon mee?

Maar hoera, er gaat wat veranderen! Er is inmiddels in gezondheidsland een kentering zichtbaar. Soms krijg ik het gevoel dat we er zelf ook wat aan kunnen doen. Al was het maar je stem laten horen. Ik werd gewezen op www.regelgekte.nl en heb daar het manifest ‘