Log in
Op een normale werkdag stap ik in mijn auto en rij naar het ziekenhuis. Op de afdeling revalidatie aangekomen is het dan al een drukte van jewelste. Er zijn veel collega’s in de koffie- en schrijfkamer. We overleggen kort over patiënten die we gezamenlijk zien. De wachtkamer loopt langzamerhand vol.

Thuiswerken als logopedist op de revalidatieafdeling van een ziekenhuis???

Ik haal de eerste patiënt op uit de wachtkamer en loop naar één van de behandelruimtes. Na een half of een heel uur (bij afasie) lopen we weer naar de wachtkamer. De patiënt wordt door de volgende therapeut opgehaald en ik loop met mijn volgende patiënt weer naar de behandelkamer. Tussendoor is er nog weleens een overleg over patiënten met mijn collega’s van de ergotherapie, fysiotherapie, maatschappelijk werk, psychologie, diëtetiek en/of met de revalidatiearts. We drinken samen koffie en lunchen in de koffiekamer of het personeelsrestaurant (en bij mooi weer lekker buiten!).

Sinds twee weken is mijn ‘muziekkamer’ mijn ‘logopediekamer’.

En nu: Na het ontbijt loop ik naar mijn muziekkamer en start mijn MacBook, die ik heb gekoppeld aan mijn oude Mac, zodat ik er een groot tweede scherm bij heb. Ik check eerst even het corona live blog van