Log in
In 2010 studeerde Manouk Krauth (30) af als logopedist aan de Hogeschool van Rotterdam. Ze maakte een vliegende start: ze startte direct haar eigen praktijk bij Logopedie Toolenburg in Hoofddorp.

In 2015 gingen de verschillende praktijken bij Logopedie Toolenburg op in een maatschap.

‘Ik wist al vroeg dat ik logopedist wilde worden, al toen ik een jaar of vijftien was. Ik wilde iets medisch doen, werken met mensen van verschillende leeftijden en mensen iets leren – maar niet als echte juf. Ook moest het creatief zijn en iets te maken hebben met spraak en taal. Logopedie beantwoordt aan al die eisen. Ik heb dan ook geen moment spijt gehad van mijn keuze.

Mijn werk is zo afwisselend. Elke dag andere cliënten, andere stoornissen, geen dag is hetzelfde. Het geeft me heel veel voldoening om cliënten te kunnen helpen. Al hangt het wel voor een groot deel af van hun motivatie – of de motivatie van de ouders, als het om kinderen gaat – hoe succesvol de behandeling is. Dat halve uurtje in de week in de praktijk gaat natuurlijk niet het verschil maken, ze moeten echt zelf oefenen. Daarom geef ik heel