Log in
Na 14 jaar bij de overheid te hebben gewerkt besloot Ingrid Tulen haar carrière een andere wending te geven en logopedist te worden. In juli haalde zij haar diploma aan de Hogeschool Rotterdam en nu betreedt zij het werkveld. Op onze website en in de nieuwsbrief deelt zij regelmatig haar ervaringen.

Sinds mijn afstuderen ben ik op reis gegaan. Niet letterlijk natuurlijk. Hoewel ik dat wel had gewild, liet Corona het niet toe. Doel van mijn reis was om mijn station in logopedieland te vinden. Tijdens mijn reis heb ik verschillende haltes aangedaan. Voor ik reis ging, wist ik welke elementen ik minimaal terug wilde laten komen in mijn werk. Hoewel elke halte zijn charme had, ben ik uitgestapt bij een zorggroep.

Er is een nijpend tekort aan logopedisten. Starters hebben in zekere mate keuze bij het zoeken naar een baan. Vacatures concentreren zich met name op de eerste lijn. Vacatures in de tweede lijn zijn er wel, maar in veel mindere mate en het aantal sollicitanten is vele malen groter. Waar de eerste lijn moeite heeft om vacatures te vervullen, heeft de tweede lijn keuze. Wanneer je minder (relevante) werkervaring hebt, is het als starter moeilijker om de tweede lijn binnen te komen. Vrijwel altijd geeft een organisatie voorrang aan