Log in
Roos Plaatsman

Een aantal weken geleden mocht ik meelopen met een logopedist in een ziekenhuis bij mij in de buurt. Ik kreeg een heuse doktersjas aan en trots liep ik daarmee door de gangen van het ziekenhuis. Toen ik die ochtend mijn zoontje wegbracht en op de fiets stapte, had ik nog niet door dat ik een half uur later zomaar aan het bed zou zitten van iemand waarvan het leven van de één op andere dag compleet was veranderd. 

Ik liep mee met een logopedist die voornamelijk mensen behandeld met hersenletsel. Ik was ervan uitgegaan dat ik vooral oudere mensen zou zien, maar die dag zagen we een jonge moeder, een 27-jarige student en een mevrouw die net oma was geworden. De 27-jarige student was opgenomen in het ziekenhuis met een hersenvliesontsteking en kon prima met ons communiceren. Hij was behoorlijk fit en in eerste