Log in
Marloes van de Loo-Korthout is logopedist, coach en muzikant. In haar praktijk De Spreektuin combineert zij deze drie rollen, wat voor een enorme afwisselende werkweek zorgt. Het ondernemerschap zit Marloes in het bloed en in haar column schrijft zij hierover.
Marloes van de Loo-Korthout

Met frisse moed weer beginnen na het weekend. Het is heerlijk om vrij te zijn maar ik vind het ook fijn om daarna weer in mijn praktijk aan de slag te gaan. In mijn praktijk combineer ik logopedie, coaching en muziek. Daarnaast geef ik les voor de logopedie opleiding van NCOI. Dit houdt in dat ik een zeer gevarieerd en druk weekprogramma heb. Van articulatietherapie tot trompetles en NLP coaching. Het hebben van een eigen praktijk en werken als zzper heeft ontzettend veel voordelen, maar het betekent ook vaak chaos en drukte.

Zo ook deze maandagochtend. Mijn liefdochter moet om half negen op school beginnen. Het woord liefdochter is overigens een nieuw woord dat mijn stiefdochter (de officiële benaming) heeft geïntroduceerd. De woorden stiefmoeder en stiefdochter doen ons denken aan hét sprookje waarin de stiefmoeder een gemene heks is. Wat associaties al niet kunnen doen. Daarom geven mijn stiefdochter en ik de voorkeur aan de woorden liefdochter