Log in
Roos Plaatsman is jazz zangeres, tekstschrijver én sinds vorig jaar logopedist in opleiding. Bij elk nummer van het tijdschrift schrijft zij een blog waarin zij haar ervaringen als logopediestudent deelt en schrijft over alles wat met stem te maken heeft.
Roos Plaatsman

Natuurlijk ben ik nog geen logopedist, maar sinds ik logopedie studeer, krijg ik toch opeens allemaal opdrachten die te maken hebben met logopedie. Zo heb ik net een pakket met aanbevelingen opgesteld over hoe zangles het best ingezet kan worden op scholen om de stemontwikkeling van kinderen te bevorderen. Vervolgens ga ik trainingen geven aan muziekdocenten en een lessenreeks ontwikkelen. 

Het is leuk om te merken dat wat ik al doe soms overlapt met wat ik na mijn opleiding wil gaan doen. Als ik soms eens een dagje meeloop met een logopedist in zijn of haar praktijk dan zie ik overeenkomsten als het één op één werken met mensen, werken aan houding, adem, spanning en ontspanning. Maar ik zie natuurlijk ook dat het werk als logopedist veel medischer is. Afgelopen donderdag, toen ik een dagje meeliep met een logopedist, zag ik een patiënt