Log in
Na 14 jaar bij de overheid te hebben gewerkt besloot Ingrid Tulen haar carrière een andere wending te geven en logopedist te worden. In juli haalde zij haar diploma aan de Hogeschool Rotterdam en nu betreedt zij het werkveld. Op onze website en in de nieuwsbrief deelt zij regelmatig haar ervaringen.
Ingrid Tulen

Op de to-do-list staat de eerste registratie bij het Kwaliteitsregister Paramedici. In vrijwel alle vacatures die ik heb gezien, is dit een voorwaarde om te mogen werken. Bij mijn diploma zit een uitleg hoe ik dit kan doen. Honderden logopedisten zijn mij voorgegaan. Hoe moeilijk kan het zijn?

Stap één is het diploma downloaden vanuit DUO. Ik zet mijn computer aan. Ik ga naar de webpagina van DUO. Voor het downloaden is een DigiD met sms-verificatie of de DigiD-app vereist. Geloof het of niet, maar in al die jaren heb ik de sms-verificatie nog niet nodig gehad. Ik heb zelfs geen idee of ik die optie überhaupt had geactiveerd. Ik ga naar DigiD en controleer mijn gegevens. Oeps, er staat nog een oud telefoonnummer.  De sms-verificatie gaat hiermee niet lukken. Om het telefoonnummer te wijzigen heb ik een nieuwe activatiecode nodig. Dat kost minimaal drie werkdagen. Ik verstuur de aanvraag en klap de laptop dicht. Tijd voor een kop koffie.