Op 6 maart 2021 is het in heel Europa de Dag van de Logopedie. In de week voorafgaand aan deze dag, die dit jaar op zaterdag valt, laten logopedisten zien wat logopedie inhoudt en kan betekenen voor patiënten, jong en oud.

Logopedie kent veel verschillende behandelgebieden, werkwijzen en patiënten. Ieder jaar wordt tijdens de Dag van de Logopedie een ander thema uitgelicht. Dit jaar staat in het teken van eHealth.

EHealth is een term die steeds vaker wordt gebruikt binnen de zorg. Het zijn toepassingen die patiënten en zorgverlener helpen om elektronisch, vaak via internet of een app, met elkaar te communiceren. Patiënten hoeven minder vaak op afspraak naar de zorgverlener toe, hebben regie over hun behandeling en meer inzicht in hun gezondheid. EHealth-toepassingen worden daarom vaak als positief ervaren door de patiënt, maar ook de zorgverlener heeft er baat bij. EHealth is een innovatieve manier om logopedie toegankelijker te maken voor de patiënt en werkdruk te verlichten voor logopedist. EHealth sluit aan bij het digitale tijdperk waarin we leven en zal in de toekomst steeds meer worden ingezet.

Coronacrisis en Telelogopedie
De meest bekende vorm van eHealth is de telelogopedie. Door de maatregelen rondom de coronacrisis waren veel logopedisten genoodzaakt om behandelingen online uit te voeren. In korte tijd hebben zij zich dit eigen gemaakt. Het lijkt erop dat de telelogopedie ook na de crisis een behandelmethode blijft. Online behandelen heeft veel voordelen; er is geen reistijd en de behandeling beter in te plannen op momenten dat het de patiënt uitkomt.

Natuurlijk laten we deze dag niet zomaar voorbijgaan en hebben we diverse activiteiten en materiaal opgesteld om e-health én logopedie in de spotlight te zetten.

Persbericht

Lees hier het persbericht

Persbericht ESLA

Ook ESLA (het voormalige CPLOL) deelt deze week een persbericht over de Europese Dag van de Logopedie. Download het persbericht hier.

Toolkit

De toolkit 2021 bestaat uit:

1. Logo in JPEG en PDF:
Logo .jpeg
Logo .pdf

2. Heb je een zoom-meeting, dan kun je de achtergrond wijzigen met een van onderstaande Dagvan de Logopedie-achtergronden:
Zoom achtergrond .jpeg
Zoom achtergrond .pdf 

3. Diverse banners voor de e-mailhandtekening, op de website of voor gebruik op social media:
Banner e-mail (600×100)
Banner e-mail (600×150)
Banner e-mail (600×250)

Banner evenement (1920×1080)
Banner website (1920×500)

Banner Facebook (820×312)
Banner Facebook (1200×630)

Banner LinkedIn (1536×768)
Banner LinkedIn (1584×396)

4. Poster in A3 Formaat:
Affiche A3 Dag van de Logopedie

EHealth blogs

Het doel van de Dag van de Logopedie is het ons vak breed onder de aandacht te brengen. Daarom hebben we opgeroepen om ervaringen met eHealth toepassingen binnen het vakgebied logopedie te beschrijven in een blog. Deze zijn hier na te lezen:

Marjolein Neefjes – EHealth toepassingen 

Mila Rozema – eHealth in drie woorden 

 Janneke van der Made – Themabijeenkomsten voor zwangeren over taal en voorlezen online geven. Kan ik dat?

Kick-off NVLF Inspiratiesessie

Inspireren en van elkaar leren
Velen zullen bij eHealth meteen denken aan telelogopedie, maar bijvoorbeeld een elektronische patiëntendossiers is een technische toepassing die hier ook onder valt. EHealth is een innovatieve manier om logopedie toegankelijker te maken voor de patiënt en werkdruk te verlichten voor logopedist. EHealth sluit aan bij het digitale tijdperk waarin we leven en zal in de toekomst steeds meer worden ingezet.

Om innovatieve ideeën te faciliteren lanceerde de NVLF vorig jaar maart het Stimuleringsprogramma Innovatie Logopedie (SPIL). Hiermee willen we bereiken dat innovatieve ideeën van logopedisten opgepakt en uitgevoerd worden. Ook in 2021 wordt het stimuleringsprogramma aangeboden. Dit jaar voegen we daar een aantal online Inspiratiesessies aan toe, waarin logopedie gerelateerde en niet logopedie gerelateerd innovaties worden gepresenteerd.

In het kader van de Dag van de Logopedie organiseren we donderdag 4 maart, van 19.00-20.30 uur, een Kick-off van de NVLF Inspiratiesessies met Wouter Wolters, een expert op het gebied van eHealth én Ilse Heus een logopedist die een preview zal geven van de door haar ontwikkelde Voice Buddy-app die 16 april 2021 zal worden gelanceerd. Deze inspiratiesessie is geaccrediteerd voor 1,5 punt.

Meld je hier aan voor deze eerste NVLF Inspiratiesessie.

Aanbiedingen Leveranciers

Wij dragen graag een steentje bij!
Er zijn verschillende bedrijven en organisaties die de logopedie een warm hart toedragen. Dit zijn aan logopedie gerelateerde bedrijven en organisaties die de NVLF het ‘Leverancier Logopedie’-vignet heeft toegekend. Deze leveranciers garanderen de NVLF-leden ieder jaar van voordelen.

In het kader van de Dag van de Logopedie hebben onderstaande leveranciers een extra voordeel aangeboden.

Intramed
Logopedisten willen minder tijd aan administratie besteden en meer tijd aan hun cliënten. In het kader van de Dag van de Logopedie biedt Intramed een mooie aanbieding voor NVLF-leden.

Intramed Compleet, tijdLogo-Intramed_diap_768x412pxelijk zonder aansluitkosten

De software van Intramed helpt bij de dagelijkse taken en het stroomlijnen van het administratieve proces. Handige eHealth oplossingen die logopedisten en hun cliënten helpen. Intramed compleet heeft het allemaal! Kijk snel verder. https://www.intramed.nl/producten/intramed-compleet-zonder-aansluitkosten-nvlf-actie/

 

 

islaisla pastilles

Logopedisten bieden hun cliënten de beste zorg. isla wil dit graag ondersteunen. Speciaal voor de Dag van de Logopedie kunnen NVLF-leden van de volgende aanbieding profiteren.

Gratis isla pastilles samplesdisplay

Laat jouw cliënten gratis kennismaken met de verzorgende en beschermende werking van isla pastilles. Ga naar isla.nu/nvlf en vraag een GRATIS samplesdisplay aan. Maak kennis met de verschillende smaken.