Log in
Marloes Rijken studeerde in de zomer van 2017 af en in de zomer van 2018 begon ze als praktijkhouder bij Logopediepraktijk Rotterdam-Zuid. Hoe ging die overstap? Wat waren de grootste veranderingen? En hoe heeft ze dit geregeld?

Klaar met school

De overgang van studeren naar een vaste baan ging haar makkelijk af. ‘Ik was eigenlijk wel klaar met studeren, ik had zin om echt aan de slag te gaan als logopedist. Lastig was het niet om een baan te vinden, gezien er bijna overal wel vraag is naar logopedisten. Iedereen uit mijn klas die een baantje wilde, kon meteen al aan het werk.’

Waarom een eigen praktijk?

Ze kon dus al gelijk aan het werk en voelde zich als een vis in het water bij Logopediepraktijk Rotterdam-Zuid. ‘In November, dus heel kort na mijn afstuderen, vroeg de praktijkhouder of ik de zaak over wilde nemen. Zij wilde stoppen met werken wegens gezondheidsredenen. De reden ertoe is niet fijn, maar het is mooi dat ze na 30 jaar de praktijk te hebben, het aan mij toe durfde te vertrouwen. ‘

De grootste verandering

‘Ik heb een tijdje als zzp-er gewerkt, het stukje KvK inschrijven,