Log in
Bregje Hollanders, logopedist en praktijkhouder in Heemskerk vertelt in haar blog: Nog steeds vind ik logopedie het mooiste vak van de wereld. Maar ik moet ook toegeven dat er veel is veranderd, helaas niet allemaal positief. Er wordt veel van logopedisten verwacht voor weinig.

Net als collega’s ervaar ik het gevoel van onderwaardering door verzekeraars. Daarom kies ik ervoor om met slechts één verzekeraar een contract te hebben, de hoofdverzekeraar in mijn gebied. Dat geeft mij veel rust, ik hoef niet meer alle contracten door te nemen.

In tegenstelling tot jaren geleden besteed ook ik soms hele avonden aan dossiers bijwerken. Niet het leukste werk, maar ik ervaar het wel als nuttig. In december 2016 hebben wij voor de tweede keer met trots de vrijwillige Kwaliteitstoets behaald. Ik weet dat veel collega’s hier tegenop zien en niet naar de pijpen van de verzekeraar willen dansen. Toch heeft het voor je eigen werk voordelen. Het helpt om je beter te profileren. Ook ben ik van mening dat de verdere ontwikkeling van richtlijnen positief is voor ons vakgebied, het straalt professionaliteit uit. Bovendien helpt bijvoorbeeld de richtlijn dossiervorming mij om transparant en uniform te werken. Binnen de praktijk is het nu gemakkelijk om patiënten