Log in
Maaike Scholte van Mast was klaar voor meer verdieping en verbreding in haar werk. Naast haar baan als pedagogisch medewerker studeert zij nu logopedie. Wat zijn de verwachtingen van een toekomstige logopedist en hoe bereid zij zich voor op de toekomst?

Ze heeft haar werk, een sociaal leven, is logopedie-student en zit in de studentenraad. Maaike houdt alle balletjes hoog. Wat daarvoor nodig is? Discipline, inzet en vooral veel gedrevenheid. Want als er iemand enthousiast over het vakgebied is, dan is het Maaike wel. Sinds zij de keuze heeft gemaakt om door te leren voor logopedist heeft ze geen dag spijt gehad.

Interesse geprikkeld

Als pedagogisch medewerker werd haar interesse voor logopedie geprikkeld. ‘Mijn werk vind ik heel leuk, maar ik miste een stuk verdieping en wilde mezelf verder ontwikkelen.’ Door mee te lopen met een logopedist in een eerstelijnspraktijk wist ze zeker dat ze logopedie wilde studeren. ‘De verschillende mensen die daar binnenkwamen, van jong tot oud, met uiteenlopende klachten; dat is wat mij aansprak. Ik had zo een bewondering voor de logopedist die overal kennis van had. Hoe zij de mensen hielp en wat zij allemaal wist. Toen dacht ik: dat wil ik ook.’

Contactmomenten