Log in
Bianca Boels (43) is sinds 2004 logopedist. Na haar studie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven werkte ze in diverse vrijgevestigde praktijken. In 2011 startte ze haar eigen praktijk in Hoogland: Spreekhoek.

‘Toen ik op de middelbare school zat, opperde de decaan dat logopedie misschien iets voor mij was. Ik mocht een dagje meelopen met zijn dochter die logopedist was. Ontzettend leuk en ik was meteen verkocht. Op de opleiding bleek het vakgebied veel breder te zijn dan alleen kinderen, die ik op dat dagje meelopen had gezien. In eerste instantie was dat nogal overweldigend, maar uiteindelijk vond ik het vak daardoor nog leuker.

Diversiteit

Ik werk vijf dagen per week in mijn eigen praktijk en zie dus veel kinderen en volwassenen. Ieder met een eigen persoonlijkheid. De invloed van spraak en taal op het leven is zo groot. We kunnen niet zonder. Ik wil mensen heel graag helpen om eruit te halen wat erin zit.
Mijn werk is heel divers. De meeste tijd besteed ik aan stembehandelingen, maar ik doe ook veel spraaktaal- en omft-behandelingen. En dan is er nog de preverbale logopedie en coaching. Zonder die diversiteit zou