Log in
Ivanka Beerepoot en Maudy Maas werken bij Esdégé-Reigersdaal. Ze maken allebei deel uit van het Team Eet- & Drinkproblemen. Ivanka is diëtist, Maudy is logopedist. Veel van hun cliënten hebben dysfagie – slikproblemen.

Ivanka en Maudy hebben met veel verschillende cliënten te maken. De doelgroep van Esdégé-Reigersdaal is divers. Esdégé-Reigersdaal biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. Op verschillende locaties in de kop van Noord-Holland heeft Esdégé-Reigersdaal orthopedagogische dagcentra, woonvoorzieningen en dagbestedingscentra. Daardoor werken Ivanka en Maudy zowel met kinderen en jongvolwassenen als met ouderen.

Werken jullie veel samen?

Maudy: ‘Op het gebied van voeding werken we veel samen. Het team Team- Eet & Drinkproblemen is een multidisciplinair team, waar wij allebei deel van uitmaken. Daar komen de hulpvragen binnen.’ Dit team is vijftien jaar geleden al gestart, door Ivanka en een logopedist. Het bestaat behalve uit een diëtist en een logopedist ook uit een arts en een ergotherapeut. Als het nodig is schuiven andere disciplines aan, zoals een gedragsdeskundige, een fysiotherapeut of een mondhygiënist. ‘Het is handig om hulpvragen gelijktijdig en vanuit verschillende disciplines