Log in
Marjolein Coppens is logopedist, docent Nederlands en NT2 en logopediewetenschapper. In 2013 promoveerde zij aan de Radboud Universiteit Nijmegen met een onderzoek naar mogelijkheden voor verbeteren van spraak, taal en gehoor bij mensen met verstandelijke beperkingen. Naast jarenlange werkervaring als logopedist in verschillende soorten speciaal onderwijs en verpleeghuizen, heeft Marjolein ook veel ervaring als hbo, post-hbo en universitair docent. Zij heeft er veel plezier in om logopedie overal positief onder de aandacht te brengen en om kennisgebieden als ethiek, onderwijskunde en psychologie te verbinden met logopedie. Momenteel heeft zij een eigen bedrijf in kennistransfer: zij ontwikkelt onderwijs en opleidingen, schrijft -teksten en geeft lessen en cursussen door het hele land.
Marjolein Coppens

‘Leef in het nu!’ De trendkreet van dit jaar. Er circuleren talloze mooie bordjes van, met afbeeldingen erbij, op facebook. Hiermee doelen we op het bewust leven in het moment waarop je nu bent aangekomen. Het geeft een hint naar onthaasting en langzamer leven. Ben je echter logopedist, dan is dit geen goed plan. Absoluut niet zelfs. Logopedisten leven met de blik op morgen en kunnen niet anders. Ze zijn volop in beweging, met de focus op volgende week en volgend jaar. Want wie stil staat, loopt -achter. Zonder twijfel.

Volg je geen scholing, dan spurten je collega’s je direct voorbij. Richt je je blik alleen op je cliënten, dan mis je de aanloop voor de naderende audit en zelfs her-audit. Focus je je uitsluitend op het vakgebied logopedie, dan mis je het overzicht op ontwikkelingen van medische en paramedische zorg. Of, nog erger, de landelijke veranderingen, trends en gevolgen daarvan. Werk je niet