Log in
Met haar project ‘Logopedie en Bewegen’ is Daisy Nieuwenhuijzen, (oud) studente van Hogeschool Windesheim Almere, winnares van de NVLF Innovatieprijs 2023. Zij ontving haar prijs tijdens het NVLF jaarcongres op 17 november met 51 procent van de stemmen.
Fieke Walgreen

“Origineel, creatief, maatschappelijke relevant, stimu­leert bewegen voor zowel cliënt als logopedist en werkt mede daardoor preventief. Het is enthousias­merend en goed bruikbaar in te zetten in dagelijkse praktijk.” Het zijn een paar woorden van de vakjury over de inzending van Nieuwenhuijzen waarmee ze er met de winst vandoor ging. Dat vindt Nieuwenhuijzen natuurlijk heel erg leuk en een hele eer, maar het is uiteindelijk van ondergeschikt belang, want de (oud) studente en sinds een half jaar afgestudeerd logopedist is op een missie.

Positieve invloed van bewegen

Daisy Nieuwenhuijzen hoopt dat bewegen een van­zelfsprekend integraal onderdeel is van een logopedi­sche behandeling bij kinderen. “Verschillende cijfers laten ons zien dat kinderen te weinig bewegen, het is een maatschappelijk probleem waarvoor we met zijn allen oplossingen moeten vinden. In het derde