Log in
Hogeschool Windesheim is vorig jaar gestart met de opleiding Logopedie duaal: één jaar voltijd studeren, drie jaar studeren en werken. De eerste ervaringen zijn positief, vertellen zorgmanager Esther van der Veen van Connect Logopedie en student Marije Zomerdijk.
Suus van Geffen

Bijna elke logopedist kent het fenomeen: de wachtlijst. Steeds meer cliënten hopen op een plekje, maar er zijn simpelweg niet genoeg logopedisten. En nieuwe aanwas valt ook tegen: het aantal afgestudeerde logopedisten daalt. Hoog tijd dus voor een nieuwe, verfrissende aanpak, dacht hogeschool Windesheim in Zwolle. Naast de twee bestaande logopedie-opleidingen – voltijd en deeltijd – kwam er nog een variant: de vierjarige opleiding Logopedie duaal. De studenten volgen in het eerste studiejaar twee dagen per week college, vanaf het tweede studiejaar gaan ze één dag per week naar college en werken ze een aantal dagen per week, betaald, in een logopediepraktijk.

Bijvoorbeeld bij Connect Logopedie, waar tweedejaarsstudent Marije Zomerdijk kortgeleden is gestart met haar leer-werkplek. “Ik ben nu vooral aan het meelopen met de logopedisten. Zij laten mij zien welke cliënten ze behandelen en welke casuïstiek er is. Over een tijdje start ik