Log in
Werken zonder contracten biedt veel vrijheid. Dat vinden Eveline Bosselaar en Corenne Boeve. Vorig jaar richtten zij het platform Paramedici Contractvrij op. Welke voordelen biedt contractvrij werken en welke problemen moesten zij oplossen? ‘Ik kan mijn vak uitoefenen zoals ik dat wil’, verklaart fysiotherapeut Eveline Bosselaar. ‘En het platform brengt ons veel kennis en nuttige contacten’, vult manueel therapeut Corenne Boeve aan.
Corenne Boeve, Eveline Bosselaar

Boeve en Bosselaar kenden elkaar al via het netwerken. Onafhankelijk van elkaar besloten ze contractvrij te werken. Bosselaar: ‘Tijdens een gesprek dat we hadden naar aanleiding van onze praktijkvoering, concludeerden we dat er eigenlijk erg weinig bekend was over deze manier van werken. Toen besloten we onze krachten te bundelen. Doel daarvan was informatie verspreiden en gelijkgestemden ontmoeten. Ons platform is nu een plek van erkenning, herkenning en kennis uitwisseling.’ Aanvankelijk richtten Boeve en Bosselaar zich op fysiotherapeuten. Toen zij een persbericht uitstuurden voor een netwerkavond in juni 2014, reageerden ook andere paramedici. Dat verklaart de naam van het platform. Inmiddels hebben zich ook oefentherapeuten, logopedisten en podotherapeuten aangesloten. Zelfs vanuit de huidtherapie komt er vraag.

Bosselaar: ‘We willen redeneren vanuit positieve gevoelens. Tegen de zorgverzekeraar zijn is namelijk geen goede basis om het besluit te nemen tot contractvrij werken. Je besluit kan beter gebaseerd zijn op de manier van werken die voor jou ideaal is. Hoe wil jij je werkende