Log in
Op 17 november is het NVLF-congres met heel veel workshops én een keynote van Lynn Berger, spreker en journalist voor het online journalistieke platform De Correspondent. We vragen haar een tipje van de sluier op te lichten over haar lezing.
Suus van Geffen

Je schrijft veel over de zorg. Niet alleen voor De Correspondent, je hebt ook twee boeken over het onderwerp geschreven. Hoe ben jij zo met het onderwerp verbonden geraakt?

“Vier jaar geleden kwam ik in het ziekenhuis terecht omdat ik mijn voet had opengehaald tijdens het zwemmen. Er was een bacterie bijgekomen en dat was gaan infecteren. Uiteindelijk moest ik naar het ziekenhuis voor vijf dagen antibiotica en een operatie. Precies op dat moment waren er cao-onderhandelingen gaande. Overal hingen posters van het verplegend personeel, voor een loonsverhoging van 5 procent. Datzelfde personeel was op dat moment mijn leven aan het redden. Ik voelde me heel kwetsbaar en heel afhankelijk van hen. Ik dacht: hoe kan het dat deze mensen niet genoeg geld krijgen voor hun werk? Tegelijkertijd realiseerde ik me dat ik zelf ook een zorgverlener ben: ik heb kinderen waar ik