Log in
Toen Nederland in maart op slot ging door de COVID-19 crisis veranderde dit ook voor de logopediestudenten de manier waarop zij hun studie volgen. Studeren ten tijde van Corona, hoe doe je dat?
Redactie

‘Beeldbellen, afstand, thuisstudie, Microsoft Teams en Zoom; allemaal termen waar ook ik als student vertrouwd mee ben geraakt de afgelopen maanden. Een tijd waarin alles verandert. Half Nederland werkt thuis, de zorg werkt zich uit de naad en studenten volgen thuisonderwijs. Ook de tweede helft van mijn afstudeerjaar kreeg een behoorlijke wending.

In januari startte ik met mijn afstudeeronderzoek binnen het Radboudumc. Elke maandag was ik aanwezig op de polikliniek. Het onderwerp en de doelgroep spraken mij aan en ik had het naar mijn zin! Het was leuk om te zien hoe mijn opdrachtgever (logopedist) te werk ging en ik keek uit naar het moment waarop ik mijn praktijkgericht onderzoek op die plek uit kon voeren. Helaas kon ik hier slechts een paar weken aanwezig zijn. Eenmaal in maart werd al vrij snel duidelijk dat ik het onderzoek vanuit huis diende voort te zetten. Praktijkgericht onderzoek vanuit huis…? Gelukkig leven we in een tijd waarin we veel digitale middelen tot