Log in
Op 13 november 2015 namen Sandra Wielaert en Philine Berns de Branco van Dantzigprijs in ontvangst voor hun boek ‘Status Afasietherapie, nieuwe gevalsbeschrijvingen uit de klinische praktijk’. De acceptatiespeech kunt u hier lezen.
Philine Berns, Sandra Wielaert

Wij zijn zeer vereerd dat onze collega’s van AfasieNet ons met ons boek hebben voorgedragen voor deze prijs en zeer verheugd dat de jury deze voordracht heeft beloond met de prijs. Dank daarvoor!

Het boek ‘Status Afasietherapie, nieuwe gevalsbeschrijvingen uit de klinische praktijk’ noemen we dan wel ‘ons boek’, maar het is in feite het werk van heel veel auteurs. Wij hebben in de zomer van 2010 bedacht dat het tijd werd voor een vervolg op het eerste boek ‘Status Afasietherapie’, uit 2003. Samen met enkele leden van de Nederlandse Vereniging van Afasietherapeuten, de NVAT, hebben we nagedacht over de onderwerpen die in de casuïstiek belicht moesten worden en we hebben binnen de NVAT en -Vereniging voor Klinische Linguïstiek gezocht naar auteurs die een casus uit hun logopedische praktijk wilden beschrijven. Dat heeft geleid tot dit boek, met twee inleidende hoofdstukken van onze hand over kwaliteit van afasietherapie en ontwikkelingen in de afasiologie, en elf casusbeschrijvingen. Voorbeelden van thema’