Log in
Hoe ervaren patiënten uw behandelingen? Dat is belangrijk om te weten. Alleen dan weet u of de zorg die u biedt goed is of nog verder kan verbeteren. Een hulpmiddel om de ervaringen van patiënten te meten, is het Klantervaringsonderzoek (KEO). Tussen mei 2015 en juli 2016 konden alle NVLF-leden gratis een digitale vragenlijst bij hun patiënten uitzetten via meetbureau CTO-logo. De resultaten uit de eerstelijns zorg deelden we in oktober 2016 al met u via dit tijdschrift. Nu geven we u inzicht in de resultaten van het onderwijs, preventieve logopedie en de gezondheidszorg.
Leontina Burgers

De NVLF wil het gebruik van KEO’s onder leden graag stimuleren. Daarom kreeg ieder lid van de NVLF in 2015 de mogelijkheid gratis deel te nemen aan een KEO, uitgevoerd door meetbureau CTO-logo. De resultaten geven logopedisten, maar ook de NVLF, belangrijke informatie over de kwaliteit van de logopedische zorg en praktijkvoering in Nederland. Hoe meer NVLF-leden meedoen, hoe beter dat inzicht is voor de totale beroepsgroep.

Uitkomsten

‘Toch hebben niet veel leden uit de preventieve logopedie, het onderwijs en de gezondheidszorg van het gratis KEO gebruikgemaakt. Dat vinden we heel jammer’, zegt Judith van der Vloed, beleidsmedewerker bij de NVLF. Ze vertelt dat tussen mei 2015 en juli 2016 vanuit de eerstelijns zorg 326 logopedisten meededen aan het KEO. In de preventieve logopedie, het onderwijs en de gezondheidszorg was dit aantal aanzienlijk lager: 20. Judith: ‘Dit kan verschillende oorzaken hebben. Veel werkgevers in de gezondheidszorg bijvoorbeeld doen zelf al