Log in
De logopediewetenschapper Liza Pausma MSc (afstudeerjaar 2014) logopedist, -klinische- en revalidatiesetting Isala-Diaconessenhuis Meppel.
Liza Pausma

Waarom koos je voor de studie logopediewetenschap?

Destijds koos ik voor de studie Logopediewetenschap om mijn kennis te verbreden en mij verder te ontwikkelen als logopedist. Ik wilde meer inzicht krijgen in het vak logopedie en meer te weten komen over het effect van de logopedische behandelingen. Daarnaast vond ik het tijdens mijn bachelor logopedie al bijzonder dat er nog weinig richtlijnen waren voor de logopedische behandeling. Vooral de vragen: ‘Waarom pas ik juist deze behandeling toe?’ en ‘Is dit de best passende behandeling?’ waren vragen die nog steeds speelden toen ik mijn bachelor had afgerond.

Wat heeft de studie je gebracht?

De studie Logopediewetenschap heeft mijn denkproces verruimd en de studie heeft mij meer inzicht gegeven in de wetenschappelijke kant van logopedie. Door deze studie heb ik kritisch leren kijken naar het effect van de logopedische behandeling. Ik probeer in mijn huidige werk als logopedist kritisch te kijken naar mijn eigen handelen en mijn handelen