Log in
Het vakgebied logopedie is volop in beweging. Niemand weet wat de toekomst brengt. Vijf betrokkenen uit het werkveld wagen een poging en blikken vooruit op hun eigen toekomst.
Suus van Geffen

Willem Snijders, praktijkhouder en logopedist

‘We moeten af van onze te softe houding’

‘Logopedie heeft al decennia een duidelijke positie in de paramedische eerstelijns zorg. Ik ben ervan overtuigd dat logopedie door ontwikkeling van beroepsproducten verder kan doorgroeien. Het is daarbij van wezenlijk belang om goed te luisteren naar de cliënt. Wat wil hij weer kunnen? En hoe kunnen wij met onze expertise daaraan bijdragen?

Waar we in de toekomst vanaf moeten, is de overvloed aan regelzucht waardoor te veel tijd en energie verloren gaan aan zaken die nauwelijks iets met zorg te maken hebben. Ik ga de voorbeelden niet noemen, ze liggen op straat. We moeten ook af van onze eigen, in mijn ogen, te softe houding tegenover misstanden op en rond ons vakgebied. Ik zie dat belangrijke partijen als beleidsmedewerkers bij zorgverzekeraars en de NZa, ZN en bij ministeries van OCW en VWS, weliswaar kennis hebben van ons vakgebied zoals